92-vuotias HPK kesytti Ilveksen – Tikka pisterohmuna

5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

18.32 Michael Joly 1-0 (Ryan Johnston, Tommi Tikka)

32.51 Henri Kanninen 2-1 (Juuso Ikonen, Arttu Pelli)

36.59 Arto Laatikainen 3-1 (Miro Ruokonen, Johnston)

39.30 Tikka 4-1 (Patrick Harper, J.Ikonen)

44.03 Tikka 5-1 (Pelli, Joly)

Tällä päivämäärällä vietettiin Pohjantähti areenassa HPK:n 92-vuotista, sekä HPK Kannattajien 10-vuotista taivalta voitokkaasti. Eilen rökäletappion Mikkelissä kärsinyt kotijoukkue oli yön aikana pessyt kasvojaan ja tuli otteluun kovalla tunteella. Avauserässä Kerhon vei johtoon Michael Joly ja toisessa erässä etumatkaa tahdittivat lisää Henri Kanninen, Arto Laatikainen ja Tommi Tikka. Tikka osui vielä kertaalleen päätöserässä ja näin loppulukemat kirjattiin synttärihumussa 5-1. Sekä HPK:n että Ilveksen kannattajat loivat Liiga-kauden parhaan tunnelman Pohjantähti Areenaan!

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

Synttärit käyntiin johtomaalilla

Kerho laittoi heti ottelun alussa isoa vaihdetta silmään ja kun peliä oli pelattu 20 sekuntia, oli Ilveksen maalilla Vadim Zherenko torjunut jo kolme maalia kohti tullutta laukausta. Ensin Zherenkoa hätyytteli Michael Joly ja tämän jälkeen Tommi Tikan viedessä kaksi hyökkäyspään aloitusta puhtaasti, laukoi kaksi seuraavaa laukausta Ryan Johnston. Näiden jälkeen painoi molemmat joukkueet kaasun pohjaan ja päästä päähän mentiin seuraavat viitisen minuuttia ilman pelikatkoa. Alueille tultiin kovalla höyryllä, mutta viimeinen silaus maalipaikoissa molemmilla jäi puuttumaan. Klassisesti vauhtia enemmän kuin järkeä tilanne oli siis molempien haasteena. Daniel Lebedeff Kerhon maalissa otti ensimmäisen torjuntansa kuitenkin vasta viiden peliminuutin jälkeen.

Erä mentiin käytännössä viiden minuutin periodeissa ja seuraavaa vitosta leimasi taas keskialueen ja kulmapelitaisteluiden mallipelaaminen. Molemmat puolusti aluettaan kurinalaisesti ja näyttävästi, eikä kaverille jätetty tilaa ratkaisuihin. Illan ensimmäisen jäähyn otti Kerhosta Patrick Harper kampituksesta, ajassa 9.41. Jos eilen oltiin välillä vähän telineissä, niin nyt näytti oranssipaidat mitä on hyvä puolustus ja äärimmäisen mallikas alivoimapelaaminen. Jäähyn aikana ei Ilves saanut juuri mitään aikaseksi ja Kerholla oli sauma ottaa peli haltuunsa.

Viimeisellä vitosella alkoi sitten Kerhon vastustajaa kovempi vauhti purra ja kiekkokin pysyi mukana. Ensin Tikka avasi Antti Pihlströmille puolittaisen läpiajon, jonka Zherenko torjui. Tästä eteenpäin kuitenkin Kerho painoi aktiivisesti hyökkäyksiään kohti Ilvesmaalia ja lopulta se palkinnon toikin! Ajassa 18.32 avasi illan maalihanat Michael Joly viemällä kotijoukkueen 1-0 johtoon läpiajosta, loistavan biljardisyötön maaliin antoi omasta päästä Ryan Johnston. Toinen syöttöpiste merkattiin Tommi Tikalle. Avauserässä Vadim Zherenko torjui yhdeksän, ja Daniel Lebedeff viisi laukausta.

Kerho karkaa, Harperille avauspiste

Toiseen erään oli Ilves sukinut turkkinsa puhtaaksi ja tuli askiin paljon terävämpänä kuin avauserään. Syötöt napsahteli lapoihin ja Kerhopakeilla piti kiirettä, ettei Lebedeff joudu kaikkea tekemään yksinään. Ajassa 22.27 heilahti sitten Miro Ruokosen maila sen verran ylhäällä, että tilanteesta Mirolle kakkonen korkeasta mailasta ja Ilves ylivoimalle.

Joskus se taipuu Suomen paraskin alivoima ja nyt oli taas sen taipumisen vuoro. Reilun minuutin Ilves ylivoimaansa rummutti ja kun Kerho sai tilanteen purettua, pääsi vieraat kuin varkain loistotontille hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Petri Kontiola toi kiekon rauhallisesti alueelle ja otti aikaa katsoa rauhassa, minne kiekon laittaa. Lopulta Konna löysi viereltään vauhdista Eemeli Suomen ja Suomi sijoitti tarkalla rannelaukauksellaan lukemiksi 1-1.

Ilveksen tasoituksen jälkeen mentiin taas seuraavat minuutit tarkkaakin tarkemmalla pelillä molemmissa leireissä eikä virheitä sattunut. Kun erä ja ottelu alkoi lähestyä puolta väliä, nostettiin taas tempoa ja tilanteita alkoi syntyä, maali oikein tuoksui ilmassa, kuitenkaan aiheuttamatta kenellekään isompaa päänsärkyä. Ensin oli helisemässä HPK ja ainoastaan Lebedeffin huipputorjunta piti lukemat tasoissa. Torjunnan jälkeen sai Kerho lisää virtaa ja sitten valutti hikeä Zherenko toisessa päässä. Patrick Harper ja Antti Pihlström pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäämään, jälkimmäisen odottaessa syöttöä, mutta vähän viipyi Harperin rystylätty ja tilanne kuivui kokoon.

Sitten kun yleisö sai hetken vetää happea, iski kuin varkain Henri Kanninen lukemiksi 2-1! Hene nousi kiekollisena alueelle ja lujalla lämärillään ohitti hölmistyneen Vadim Zherenkon, syöttöpisteille Juuso Ikonen ja Arttu Pelli tähän maaliin. Kauaa ei ehditty tuuletella johtoa kun seuraavasta aloituksesta kilautti Ilveksen Simon Johansson yläputkea Lebedeffin selän takana ja tästä varoituksesta keskityttiin jälleen peliin.

Toisen erän loppuminuutit sitten nautiskeltiin Kerhon parista lisämaalista. Ajassa 36.59 siirtyi Kerho 3-1 johtoon. Jos Ilveksen avausmaalissa Kontiolan toimesta näkyi maltti ja kokemus, vastasi Arto Laatikainen huutoon saaden kiekon viivaan ja katseli tilannetta kuin hidastetussa elokuvassa. Muut pelaajat hääräsivät maalin edessä, kerholaisten tehdessä maskia ja tamperelaisten töniessä oransseja pois maalilta. Lada piti katseen ylhäällä, näki reiän yläkulmassa ja iski limpun sinne juuri oikeaan aikaan! Tähän osumaan syöttöpisteet Miro Ruokoselle ja Ryan Johnstonille.

Viimeisellä minuutilla otti sitten Ilveksen Joonas Oden boksia estettyään Lebedeffiä ajassa 39.26. Kiekko vietiin aloitukseen toiseen päätyyn ja neljän sekunnin päästä vilkkui jälleen valot Pohjantähti areenassa. Tommi Tikka käänsi aloituksen Juuso Ikoselle, Ikonen löysi Patrick Harperin mailan ja Harper kiskaisi ranteella maalin ohi. Kiekko ponnahti tästä maalin eteen, jossa Tikka odotteli nälkäisenä ja tinttasi kiekon rysään, lukemat 4-1! Toisessa erässä Ilveksen maalilla Vadim Zherenko torjui vain kaksi laukausta ja Daniel Lebedeff hoiteli tonttinsa mallikkaasti takaiskusta huolimatta, torjuen 11 kertaa.

Tikka nakuttaa

Päätöserän merkit oli varmasti jokaiselle selvät kun kiekko putosi jäähän. Kerho lähti pelaamaan viisaasti johtoasemaa ja Ilveksen oli pakko laittaa kaikki paukut peliin, jotta olisi pieni mahdollisuus pisteille tänään. Ilves tulikin taas tähän erään päättäväisellä asenteella ja jauhoi kiekolla Kerhon päädyssä. Mutta ei päästänyt oranssipuolustus vieraita edes lähelle maalipaikkaa vaan Ilves sai pyöriä kulmissa ja viivalla.

Nelisen minuuttia ehdittiin erää pelata kun päivällä ilkeissä Ilves-huhuissa pyörinyt Tommi Tikka päätti katkaista vieraiden selkärangan iskemällä lukemiksi ratkaisevat 5-1. Lisäpisteitä syöttöjen muodossa tähän haalivat itselleen Arttu Pelli ja Michael Joly. Ihan kokonaan ei kuitenkaan katkennut vieraiden selkä vaan minuutti tästä ja Kerhon maalilla koitti kavennusta huippupaikasta survoa sisään Nicholas Baptiste. Daniel Lebedeff totesi että ei tänään enää ja venyi paraatipelastukseen, eikä Ilves toista maaliaan saanut tästä aikaiseksi.

Sitten alkoi Kerhon jonkinlainen pelin jäädyttäminen ja Ilves pidettiin vaan kaukana Lebedeffin maalilta. Ilves kyllä tähänkin erään vei laukaukset ja vetelikin hanakasti mutta auttamattomasti liian kaukaa, eikä Lebedeff joutunut enää taipumaan. Kun ottelua oli jäljellä noin seitsemän minuuttia, oli Kerho lähellä taiteilla vielä kuudennenkin osuman. Antti Pihlström ja Michael Joly pääsivät ylivoimahyökkäykseen mutta Vadim Zherenko venyi nyt puolestaan loistavaan torjuntaan ja lukemat säilyi ennallaan.

Ajassa 56.53 otti Ilveksen Tuomas Salmela turhautumisestaan tappioon väkivaltaisuudesta Joel Janatuista kohtaan kakkosen ja Kerho sai kahen minuutin ylivoiman ajan pelailla ilman hätää ja pitää kiekkoa. Ylivoiman jälkeen oli loppu pelailua ja odoteltiin ajan loppumista. Summerin soidessa oli loppulukemat 5-1 Kerholle. Pisterohmuina tänään Tommi Tikka tehoilla 2+1, Michael Joly 1+1. Kaksi syöttöpistettä keräsivät Ryan Johnston, Arttu Pelli ja Juuso Ikonen.

Ensi viikolla pelataan vielä yksi ottelu ennen joulutaukoa. Perjantaina lähdetään hakemaan revanssia Mikkelistä, johon saadaan latautua siis käytännössä koko viikko.

11.12.2021 20:02

Jaa artikkeli: