90-vuotisjuhlaottelusta tyylillä kolme pistettä

3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

90-vuotisjuhlaottelu oli oikea jännitysnäytelmä, josta lopulta voittajana selvisi synttärisankari lukemin 3-1! Kerhon maaleista vastasivat Lucenius, Innala ja Puustinen tyhjään maaliin. Ottelu oli alusta loppuun todella kovatasoinen ja hyvävauhtinen. Molemmat joukkueet ajoivat hanakasti maalille ja halusi luoda maalipaikkoja. Kahden erän jälkeen Kerho johti 2-0 ja kolmannen erän alussa näytti vähän puolustelevan johtoaan, mutta sai uudelleen j ja pääsi viemään peliä enemmän loppua kohden. Tappara kavensi ajassa 57.24 ja pelasi lopussa ilman maalivahtia mutta Kerho selvisi tästä ja Puustinen sinetöi juhlaottelun kaukolaukauksellaan omasta päästä, Gateigin tyhjään maaliin.

Syntymäpäivien ensimmäinen erä

Syntymäpäivät alkoi todella hyvälllä lätkällä. Molemmat joukkueet oli hyvin hereillä ja kiekollinen peli oli erittäin viihdyttävää. Tappara sai Kerholta alun rynnistyksen pelattua pois, vaikkakin Kerho omaa perinteistä suunnitelmaansa noudattikin niin ylivoimaisilta ei näytetty ensimmäistä kymppiä.

Yleisökin oli juhlakemuihin löytänyt hyvin ja tunnelma hallissa oli käsinkosketeltavaa alusta asti. Ja kyllähän hallin kattokin ilmaan kertaalleen saatiin. Ajassa 12.12 Niclas “Tapparan kaataja” Lucenius naulasi taululle 1-0 lukemat upean kuvion päätteeksi. Kanninen toi kiekon alueelle ja syötti Montolle, Monto löysi Luccen toiselta tolpalta ja kiekko oli maalissa!

Voutilainen Kerhon maalissa ehti kiekon eteen erässä seitsemän kertaa. Virkaveli, Michael Garteig Tapparan maalilla torjui kolmesti. Torjuntamäärät ei kerro koko erän totuutta, Tappara laukoi hanakammin usein heti sinisen yli päästyään, Kerhon hakiessa varmempaa maalipaikkaa.

Syntymäpäivien toinen erä

Toiseen erään Tappara tuli vahvasti ja aiheutti erän alkuun pienehkön paineen Kerhon päätyyn. Lopulta Eronen purki kiekon vahingossa katsomoon ja Tappara ylivoimalle. Alivoiman Kerho selvitti hienosti, ilman mitään äärettömän vaarallista maalipaikkaa.

Erän puolivälissä Nenonen näki Laatikaisen nousevan maalille ja heitti poikkikentän syötön Ladalle. Lada veivasi kiekon rystylle ja nosti kohti yläpeltiä mutta nosto meni niukasti yli Garteigin maalin. Tilanteen jälkeen oli Tapparan vuoro ottaa illan ensimmäinen jäähy ja Kerholle ylivoimaa. Ylivoima repi Tapparan neliötä rikki mutta maalipaikkaan ei kiekkoa saatu pelattua. Mutta! Heti kun jäähy oli ohi, pelasi Nikkilä ja lUkka kiekon Innalalle. Ini laukoi tulisen ranteensa kohti Garteigia ja jostain kiekko pompun kautta lopulta löysi tiensä maaliin vieden Kerhon 2-0 johtoon!

Toisen maalin jälkeen Kerho oli aktiivisempi ja sai luotua tilanteita tamperelaisten päätyyn. 3-0 maali oli erittäin lähellä mutta Tapparan Juhani Jasu rikkoi Erkka Seppälää maalin edessä jäähyn arvoisesti, eikä Seppälä saanut maalia tehtyä. Kerholle kuitenkin ajassa 37.12 ylivoimaa. Ylivoiman ensimmäisen minuutin Kunykin ylivoimakenttä pyöritti hienosti kiekkoa ja pari laukaustakin saatiin mutta maalia ei nähty. Jäähyn loputtua sai Tappara vielä erän loppuun maalipaikan ja pienen hässäkän Voutilaisen maalille, tästäkin Joona selvisi voittajana ja Kerho lähti erätauolle ansaitussa 2-0 johdossa.

Syntymäpäivien kolmas erä

Ja kyllähän loistavan kiekkoillan taso säilyi loppuun asti, eikä tarvinnut edes katsella oranssien lasien läpi. Viimeisen erän ensimmääinen puolikas oli hienokseltaan Tappara-merkkinen ja Kerho pulusti kytäten mahdollista virhettä. 46 minuutin kohdalla oli Montolla paikka viedä Kerho kolmen maalin johtoon Luceniuksen loistavasta “perssilmä-syötöstä” mutta Garteig otti kiekon hanskallaan kiinni ja piti lukemat muuttumattomina.

Toinen Kerho loistotontti siunaantui Lahtelalle, joka ohjasi kiekon tyhjästä maalista niukasti ohi, kun Garteig oli pelattu tilanteesta ulos. Tapparalaisittain paras paikka tähän mennessä erää tuli Alexander Ytterellille mutta veto painui ohi Voutilaisen maalin.

Voutilaisen nolla meni rikki ajassa 57.24 kun vieraiden Jere Rouhiainen pääsi ampumaan 2-1 kavennuksen parhaasta maalisektorista. Maalin jäkeen Tappara piti kiekkoa ja Kerho puolusti, ajassa 58.40 luisteli Garteig pois maaliltaan ja Tappara haki tasoitusta kuudella viittä vastaan. 59.11 otti Rautakorpi aikalisänsä kun aloitus oli Kerhon puolustusalueelta. Kerho puolusti loistavasti loppuun asti ja lopulta Valtteri Puustinen päästi kotiyleisön piinasta ja heitti kiekon omasta päästä tyhjään reppuun, aikaan 59.57. Kerholle 90-vuotisjuhlaottelusta täysi pistepotti 3-1 lukemin!

Seuraavan kerran Kerho pelaa keskiviikkona 11.12. Oulussa, vastassa luonnollisesti Kärpät. Kiekko Raksilassa jäähän klo 18.30. Kotona, POhjantähti Areenalla pelataan seuraavan kerran keskiviikkona 18.12, Vaasan Sportia vastaan. Tervetuloa hallille!

08.12.2019 16:24