Kolme pistettä Nordikselta

HIFK – HPK 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)

Loistava alku viikolle ja kolme pistettä Nordikselta. Alun tehokas ylivoima ja tarkka puolustuspelaaminen läpi ottelun voiton avaimena.

Kaksijakoinen avauserä

HPK:n härkäviikko alkoi heti maanantaina Helsingissä HIFK:ta vastaan. Perjantaina on vuorossa Kärpät kotona ja heti perään lauantaina Tappara Tampereella. Helppoja pisteitä ei siis varmasti ole tällä viikolla luvassa.

Harvinainen pelipäivä näkyi alkuun myös Helsingin maanantai-illassa ja pelin alku vaikutti varsin verkkaiselta ainakin kotijoukkueen osalta. Ensimmäinen erikoistilanne nähtiinkin Kerhon ylivoiman muodossa, kun IFK:n Micke-Max Åsten otti kampitusjäähyn hyökkäyspäässä alle kolmen minuutin pelin jälkeen. Vierasjoukkue ei jättänyt ensimmäistä ylivoimaa käyttämättä, vaan Jere Innala löysi poikittaissyötöllä Markus Nenosen, joka ampui Kerhon 0-1 johtoon.

HIFK otti seuraavan jäähyn nopeasti takaiskun perään ja Kerho pääsi taas ylivoimalle. 100% ylivoima jatkui Kerhon osalta ja Arto ”Lada” Laatikainen painoi pelin riemastuttavasti nollaan-kahteen. IFK käytti myös aikalisänsä tässä vaiheessa, kun kellossa oli vasta 5:23. Aikalisästä eteenpäin IFK olikin aivan, kuin toinen joukkue. Useampi vaarallinen tilanne nähtiin heti aikalisän jälkeen HPK:n päässä, jotka kuitenkin Emil Larmi ja HPK-puolustus selvittivät. IFK pääsi myös pariin otteeseen erän jälkipuoliskolla ylivoimalle, mutta Kerho puolusti uhrautuvasti ja Larmi oli viimeisenä lukkona.

Kaksijakoinen avauserä. HPK tuli vahvasti ottelun alkuun ja iski kaksi ylivoimamaalia. IFK taas hallitsi pitkälti kenttätapahtumia aikalisänsä jälkeen.

Innala iskee läpiajosta

Toiseen erään kotijoukkue jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi. Erän ensimmäiset 5 minuuttia mentiin aika lailla HPK:n puolustuspäässä. HPK kuitenkin puolusti varsin mallikkaasti ja piti IFK:n pyörityksen kulmissa, eikä vaarallisia tilanteita kauhean montaa nähty. Vanha totuus nosti ennen erän puoliväliä päätään. Jos et itse tee, niin kaveri tekee. Hienon pelin pelannut Jere Innala pääsi läpiajoon ja nosti kiekon komeasti häkkiin ohi HIFK-maalivahti Markus Ruusun. HPK siis jo 0-3 vierasjohtoon, vaikka IFK erää hallitsikin siihen asti.

Maalin jälkeen vierasjoukkuekin pääsi rakentelemaan hyökkäyksiä paremmalla menestyksellä. Loppuerä olikin hienokseltaan HPK hallintaa. Toisessa erässä ei tilastomerkintöjä kuitenkaan enää nähty.

Tarkkaa peliä loppuun asti

Kolmas erä oli tarkkaa peliä ja HPK keskittyikin eliminoimaan IFK:n vaarallisimmat tilanteet. Siinä onnistuenkin varsin erinomaisesti. Ensimmäinen tilastomerkintä päätöserään nähtiin ajassa 54:09, kun IFK:n Ville Varakas sai jäähyn korkeasta mailasta. IFK:n ottama jäähy oli ensimmäinen tilastomerkintä, sitten toisen erän Jere Innalan tekemän maalin. Toimitsijoilla oli melko helppo iltapuhde siis. HPK pääsi vielä kaunistelemaan lukemat 0-4, kun Philippe Cornet puttasi kiekon tyhjään maaliin.

Pisteiden metsästys jatkuu perjantaina Ritari-Areenalla Oulun Kärppiä vastaan. Tervetuloa kannustamaan oranssipaidat voittoon!