KalPa murtui lopussa – Kerho nousi hienosti voittoon

KalPa-HPK 2-3 vl. (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 0-1)

Kerho nousi kahden maalin takaa voittoon Kuopion lauantai-illassa. HPK:n maaleista vastasivat Philippe Cornet ja Janne Lahti sekä rankkareissa Teemu Turunen ja Oula Palve.

Ottelun kulku

Kuopiolaiset siirtyivät johtoon avauserän puolivälissä. HPK-vahti Emil Larmi torjui Jaakko Rissasen vaikean laukauksen ja ensimmäisenä irtokiekkoon kerennyt Janne Keränen laittoi kiekon reppuun.

Toisen erän alussa HPK:n kolmosketju Teemu Turunen-Otto-Paajanen-Juho Keränen sai aikaan paineen KalPan päätyyn. Turuselle avautui kaksi loistavaa tekopaikkaa, mutta KalPa-vahti Eero Kilpeläinen venyi loistavasti.

KalPa siirtyi 2-0-johtoon ajassa 24:29. Juho Keräsen jäähy oli juuri päättynyt ja isäntien painostus tuotti tulosta. Joni Nikko pääsi iskemään kiekon maaliin lähietäisyydeltä.

HPK nousi peliin ajassa 43:53 ja millä tavalla! Uusittu kakkosketju Sakari Manninen-Oula Palve-Philippe Cornet syötteli KalPa-puolustuksen Puijon mäkimontun höyrymakkaralle ja lopulta Cornet pääsi tinttaamaan kiekon tyhjään maaliin. Osuma oli kanadalaiselle jo kauden neljäs.

Kolmikko oli lähellä tasoitusta neljä minuuttia ennen päätössummeria. Mannisen laukaus kilahti kuitenkin ylärimaan. Kiekko kimposi rimasta suoraan Cornetin kasvoihin. Verta tuli melkoisesti, mutta pahemmalta vältyttiin.

Tasoitus syntyi Oskari Mannisen oivalluksesta. Mannisella oli paikka laukoa, mutta puolustaja näki maalilla päivystäneen Janne Lahden, joka pääsi kuljettamaan pelivälineen maaliin. Kyseessä oli Lahden kauden avausmaali.

Jatkoaika ei tuottanut tulosta Kerhon hallinnasta huolimatta, joten ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta. Teemu Turunen veivasi upean maalin, eikä Oula Palve jäänyt Pekkaa pahemmaksi. Kun Emil Larmi pysäytti KalPan yritykset, lähti lisäpiste Hämeenlinnaan.

Ketjumuutokset päätöserään

HPK:n valmennus vaihtoi Juha Koiviston ykkösketjuun Niko Kapasen ja Janne Lahden rinnalle. Philippe Cornet siirtyi puolestaan Oulan Palven ja Sakari Mannisen kakkosketjuun.

Ylivoima kaipaa tehoja

HPK on tehnyt vain yhden maalin ylivoimalla tällä kaudella. Tänään ylivoimaviisikot olivat muodossa Lehtivuori-Cornet-Lahti-Manninen-Kapanen sekä Nikkilä-Palve-Keränen-Koivisto-Turunen. Viisikot saivat ylivoiman pyörimään, mutta tehoja kaivataan.

Oho!

Teemu Turunen yritti ilmaveiviä toisen erän viimeisillä sekunneilla. Yritys ei kuitenkaan noussut aivan tarpeeksi ja Eero Kilpeläinen ehti peittämään.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraava ottelu

Kerho pelaa seuraavaksi ensi viikon keskiviikkona, kun sarjanousija Mikkelin Jukurit saapuu Hämeenlinnaan. Risto Dufvan ja Ville Niemisen valmentama joukkue on aloittanut kautensa mainiosti, joten edessä on mielenkiintoinen ilta!