Still alive!

TPS-HPK 2-3 (1-0,1-0,0-3)

Huh huh! HPK nousi sillasta Turussa. TPS johti kahden erän jälkeen 2-0, mutta Kerho iski kolmannessa erässä kahdeksaan minuuttiin kolme maalia. Voittomaalin iski puolustaja Aleksi Laakso. Unelma playoff-paikasta elää yhä.

Ottelu alkoi tunnustellen. HPK hallitsi kenttätapahtumia tasakentällisin ja joukkue sai luotua muutaman vetopaikan Ville Hostikan vartioimalle TPS-maalille. Juha Kiilholma kilautti tolppaan heti aloitusminuuteilla. TPS:n Tero Koskiranta teki saman tempun toisessa päässä, joten tolpat menivät avauserässä tasan.

TPS siirtyi johtoon ylivoimalla ajassa 15.27. Marko Virtala kiersi maalin ja syötti b-pisteiden väliin Niclas Luceniukselle, joka napautti kiekon tarkasti yläpeltiin. Juuse Saros ei mahtanut nopealle kudille mitään. HPK selvitti erässä  Antti Aarnion rangaistuksen ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-0.

Pelin virtaus jatkui samanlaisena toisessa erässä. HPK piti kiekkoa ja hallitsi näennäisesti, mutta kunnolliset tekopaikat olivat vähissä. Kerho pääsi erän alkuun yrittämään ylivoimalla kahdesti, mutta mitään mainittavaa ei erikoistilanteista syntynyt.

Ja niin siinä kävi, että TPS iski kesken HPK:n painostuksen. Turkulaisten näkyvimpiin kuulunut Tero Koskiranta karkasi läpiajoon keskialueella HPK-puolustajien välistä. Kiekko rystyllä Saroksen jalkojen välistä sisään ja tilanne oli synkästi Tepsille 2-0.

Jäätävä kolmas erä

HPK tuli päätöserään kuin uudestisyntyneenä. Valmennusjohto nosti Juha Kiilholman ykkösketjun keskelle ja muutos kannatti. Kiilholma toi Kerhon maalin päähän ajassa 45.29. Maalin alusti Borna Rendulic, jonka laukauksen jälkeen Kiilholma iski paluukiekon sisään. Osuma oli Kiilholmalle kauden kymmenes ja samalla senttein yhden kauden jaettu maaliennätys. Maali antoi HPK:lle valtavasti uskoa ja peli alkoi pyöriä vahvasti TPS-päädyssä.

Kavennuksen jälkeen tunteet kuumenivat kaukalossa. Ossi-Petteri Grönholm ajoi voimalla Tero Koskirannan laitaan. Koskiranta jäi makaamaan jäähän ja TPS:n Matias Sointu aloitti kevyen poikapainin Jyri Niemen kanssa. Koskiranta kävi puolestaan kuumana Grönholmille, joka otti jo kypäränkin pois, haastaen Koskirannan nyrkkihippasille. Sitä ei kuitenkaan nähty ja tuloksena hässäkästä oli Soinnun ja Niemen kaksiminuuttiset.

Jäähyjen umpeuduttua HPK iski pelin tasoihin. Juha Koivisto ajoi vauhdikkaasti hyökkäysalueelle ja kiekko ajautui kuin tarjottimelle Teemu Rautiaiselle, joka laukoi pelivälineen Hostikan längistä sisään. Maali oli Rautiaiselle kauden seitsemäs. Syöttöpiste Koiviston ohella Ossi-Petteri Grönholmille. Varsinaista peliaikaa jäi jäljelle reilut yhdeksän minuuttia.

Kerho sai loistavaan paikkaan ylivoiman, kun peliaikaa jäljellä seitsemän minuuttia. Pasi Arvonen laittoi jäälle Tuomas Vänttisen kolmosketjun ja tulosta tuli. Pitkän pyörityksen päätti Aleksi Laakso, joka pääsi tälläämään kiekon yläreppuun ja yhtäkkiä Kerho oli kääntänyt pelin päälaelleen. Tehopiste oli Laaksolle illan toinen ja maali kauden toinen. Syöttöpisteet Rautiaiselle ja Vänttiselle.

TPS painoi lopussa rajusti päälle. Petteri Nikkilä joutui ottamaan jäähyn kun peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. TPS otti Ville Hostikan pois maaliltaan kun ylivoimaa oli jäljellä puoli minuuttia. Turkulaisten pyöritys kuudella neljää vastaan oli melkoinen, mutta Juuse Saros kesti kuin kestikin. Näin tärkeät kolme pistettä Hämeenlinnaan.

HIFK:n voitto Ilveksestä mutkisti Kerhon taivalta, mutta kaikki on yhä mahdollista. Tällä hetkellä viimeisellä playoff-paikalla on Ilves, joka on kuusi pistettä Kerhoa edellä. HIFK:lla on seitsemän pistettä Kerhoa enemmän, mutta peli enemmän pelattuna. Jännäksi menee!

Taistelu jatkuu lauantaina, kun Tappara saapuu Rinkelinmäelle. Tervetuloa huutamaan ääni käheäksi Kerhon puolesta!

Lauantain ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16.00!