Yksi maali riitti voittoon – HPK korjasi kolme pistettä

HPK-Pelicans 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

HPK ja Pelicans pelasivat kuluvan kauden viimeisen osaottelun Hämeen Herruudesta. HPK nappasi täyden pistepotin Oula Palveen maalilla, Emil Larmin nollatessa lahtelaiset.

Perjantai-illan ottelu alkoi melkoisella HPK:n pyörremyrskyllä Pelicansin päädyssä. Lahtelaiset eivät meinanneen avauserän avauskympillä päästä millään hyökkäämään, vaan HPK painoi peliä jatkuvasti Pelicans-päätyyn. Maalia ei kotijoukkue kuitenkaan saanut aikaan, vaikka kerran kiekko siivottiin aivan maaliviivalta väljemmille vesille. Muuten parhaat paikat avautuivat Joonas Lehtivuorelle, sekä läpiajoon karannelle Niklas Frimanille.

Pelicansin avauserän paras paikka syntyi hieman huvittavasti Larmin törmäillessä Petteri Nikkilän ja Pelicans-hyökkääjän kanssa. Larmi kaatui tilanteessa ja oli vailla mahdollisuuksia torjua siniviivalta tullutta laukausta. Laukaus pysähtyi kuitenkin jäässä pötköttäneen Larmin patjaan.

Toinen erä alkoi edelleen  HPK:n painostaessa Pelicansin päädyssä. Parhaimpia paikkoja syntyi Janne Lahdelle, jonka laukaus kilahti kuitenkin tolppaan. Myös Kristian Vesalainen tarjoili loistopaikan Teemu Turuselle mutta Janne Juvonen syöksyi Turusen yrityksen eteen.

Ennen erän puoltaväliä koettiin ikävän näköinen tilanne, kun HPK:n kultakypärä joutui poistumaan oman taklauksensa jälkeen pukukopin puolelle loukattuaan kättään. Palveen vamma ei kuitenkaan ollut vakava ja mies pääsi takaisin tositoimiin HPK:n päästyä ylivoimalle. Palve siirsikin Kerhon johtoon neljä sekuntia Pelicans-jäähyn päätyttyä. Palve purjehti koko kentän läpi ja laukoi kiekon kohti Juvosen maalia. Kiekko otti kimmokkeen Pelicans-puolustajan mailansta ja lepatteli maalin ylänurkkaan.

Tuulolan taklaus kolmannen erän kohokohta

Kuten arvata saattaa, kolmannesta erästä muodostui karmea taisto tärkeistä sarjapisteistä. Pelicans painoi peliä HPK:n päätyyn etenkin avauspuolikkaalla ja etenkin taiturimainen Iikka Kangasniemi oli jatkuvasti aiheuttamassa tuhojaan Kerhon päädyssä. Maaliin asti kiekko ei Pelicans kuitenkaan saanut muutamista hyvistä paikoista huolimatta.

Erän kovimmat aplodit ja naurunremakat koettiin, kun Eetu Tuulola taklasi voimalla Pelicansin Stefan Lassenia. Lassen lensi taklauksen voimasta laidan yli vaihtoaitioiden väliin ja joutui kirjaimellisesti konttaamaan omaan aitioonsa. Kauden top-taklauksia ehdottomasti!!

Pelicansin loppukiri koki kolauksen, kun Juha Leimu passitettiin jäähyaitioon puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Jäähystä huolimatta Pelicans sai vielä pyörityksen HPK:n päätyyn mutta kunnon tasoituspaikoille se ei enää päässyt ja HPK korjasi kolme pistettä.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi:

HPK:n matka jatkuu heti huomenna Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. HIFK-pelin jälkeen Liigassa on edessä Olympia-tauko ja seuraava kotiottelu on edssä 27.2, jolloin Hämeenlinnaan saapuu KalPa.

Liput tästä #illallahallille

 

 

16.02.2018 21:39

Jaa artikkeli: