Vuoristoratamaisesta ottelusta Kerholle kaksi pistettä

HPK-Sport 5-4 JA. (0-0, 4-1, 0-3, 1-0)

HPK:n vuoden 2018 viimeinen kotiottelu pelattiin Vaasan Sportia vastaan. Vaasalaiset olivat ennen ottelua sarjataulukossa viiden pisteen päässä Kerhosta, joka lähtikin hakemaan tärkeitä pisteitä kamppailussa suorasta pudotuspelipaikasta. Välipäivien perhepeliin oli saapunut jännitysnäytelmää katsomaan myös runsaslukuinen kotiyleisö ja jännitettävää riittikin ottelussa loppuun asti.

Peli-ilme kohdallaan

Kerho tuli ottelun avauserään hyvällä ilmeellä ja ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana avausmaali oli useampaankin otteeseen erittäin lähellä. Muun muassa tutut kasvot Teemu Turunen ja Otto Paajanen pääsivät kokeilemaan maalintekoa hyviltä tekopaikoilta, mutta tällä kertaa tuloksetta.

Peli pyöri pitkiä jaksoja vaasalaisten kenttäpäädyssä ja vierasjoukkue joutui keskittymään ensimmäisessä erässä pitkälti purkukiekkojen heittämiseen. Huolimatta hyvästä ilmeestä ja siunaantuneista kolmesta ylivoimasta kiekkoa ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä saatu Sami Aittokallion vartioimaan maaliin.

Maalikarkelot toisessa erässä

Toisessa erässä Kerho otti varaslähdön uudenvuoden juhlintaan ja järjesti Rinkelinmäellä todellisen ilotulituksen. Ensimmäisenä osui Teemu Turunen suoraan Jere Innalan namupassista hieman yli neljän minuutin pelin jälkeen.

Ottelun edettyä puoliväliinsä pääsi maaliverkkoa venyttämään Harri Kainulainen, Miro Ruokosen ja Niklas Frimanin syötöistä. Komean osuman kävi myös ottelun tuomaristo katsomassa uudemman kerran ja näytti vasta tämän jälkeen keskialoitusta.

Hetkeä myöhemmin Sport sortui jäähyilyyn ja myös Kerho käytti lopulta ylivoimamahdollisuuden. aloitusvoitosta alkaneen tilanteen päätti osumaan Markus Nenonen tajunnanräjäyttävällä rannelaukauksellaan, joka jälleen painui vastustamattomasti verkkoihin.

Hetkeä myöhemmin Sport pääsi myös ylivoimalle Filip Riskan korkean mailan seurauksena. Olavi Vauhkonen nostikin kiekon lähietäisyydeltä maaliin tuoden joukkueensa mukaan peliin. Kuitenkin vain sekunteja ennen erän päättymistä Niclas Lucenius kasvatti johdon uudelleen kolmeen maaliin, ohjattuaan Teemu Turusen lätyn näyttävästi ohi Aittokallion.

Sport väkisin rinnalle

Kolmannesta erästä muodostui kerholaisittain erittäin vaikea. Pitkään peli näytti jo ratkenneen ja ilmassa oli pelailun tuntua, kunnes ensimmäistä liigaotteluaan pelannut HPK:n Kristjan Kombe merkkautti itsensä tilastoihin kaksiminuuttisella kampituksesta. Ari-Pekka Pajuluoma veti ylivoimalla Aittokallion pois maaliltaan, vaikka pelikellossa oli jäljellä vielä yhdeksän minuuttia aikaa.

Rohkea ratkaisu palkittiin ja Olavi Vauhkonen kavensi kahden miehen ylivoimalla tilanteeksi 4-2 illan toisella osumallaan.  Hetkeä myöhemmin Brody Sutter pääsi tuomaan Sportin jo maalin päähän. Isäntäjoukkueen pelistä katosi erän loppupuolella paras terä, vaikka tilannetta yritettiinkin rauhtoittaa vielä aikalisällä. Lopulta Antti Kalapudas synkensi Rinkelinmäen, tasoittaen ottelun vain neljä sekuntia ennen päätössummeria.

Edessä oli siis jatkoaika ja kaksi pistettä olivat edelleen sarjatilanteen kannalta tärkeät molemmille joukkueille. Jatkoajalla HPK löysi uudestaan hyvän ilmeensä ja ajoi hyökkäyksiä Sportin maalille, mutta kiekko näytti jälleen olevan liian suuri mennäkseen maaliin saakka.

Katsomossa ehdittiin jo arvailla voittolaukausten laukojia, mutta liian aikaisin Petteri Nikkilä heitti upean syötön maalinedustalle ajaneelle Philippe Cornet’lle ja tämä ohjasi illan päätteeksi kaksi pistettä Kerholle ja tällä kaudella tutusti Lenovon kannettavan onnelliselle katsojalle!

HPK:lla on edessään viikon tauko peleistä ja näinpä Rinkelinmäen jäällä pelaillaan vasta ensi vuoden puolella perjantaina 4.1.2019. Tuolloin vastaan asettuu Porin Ässät!