Voittoputki sai jatkoa – Palve herkutteli tehot 1+3

HPK-JYP 5-3 (1-0, 3-2, 1-1)

HPK jatkoi voittoputkeaan JYPin kustannuksella. Ottelu näytti jo ratkenneen toisen erän puolivälissä mutta JYP kampesi takaisin peliin mukaan. HPK:n tehomiehinä häärivät Oula Palve 1+3, sekä Otto Paajanen kahdella maalillaan.

HPK:n ja JYPin kohtaaminen torstai-illassa alkoi molempien joukkueiden parilla hyvällä tekopaikalla, kun JYPin Antti Suomela totesi Emil Larmin paremmaksi ja saman teki HPK:n Otto Paajanen kahdesti saman vaihdon aikana Eetu Laurikaisen edessä.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella erän puoliväliin ja HPK:n ensimmäiselle ylivoimalle. Kerhon toinen ylivoimakoostumus juoni hienon maalin, kun Ville Viitaluoman lämärisyöttö tavoitti Teemu Turusen mailan ja Turunen ohjasi kiekon JYPin maalin ylänurkkaan.

Mitä edemmäksi ensimmäinen erä eteni, sitä enemmän ottelun hallinta siirtyi kotijoukkueelle. HPK hallitsi erää lähes mielin määrin mutta enempiä maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Maalin jälkeen erän suurimmat suosion osoitukset erässä ansaitsi nuori Jaakko Kuusisto, joka nitkautti JYP-kolossi Nolan Yonkmanin polvilleen rajulla taklauksella.

Toisessa erässä maaliverkot pullistelee

Toisessa erässä HPK jatkoi aktiivista otettaan, eikä JYP meinannut pysyä kyydissä mukana. JYP joutuikin rikkomaan HPK:n pelaajia ja jyväskyläläisiä passitettiinkin jäähyaitioon liukuhihnalla.

HPK rankaisikin kaksi seuraavaa osumaa ylivoimalla, kun ensin Otto Paajanen viimeisteli maalin edestä tahtomaalin ja tämän jälkeen Oula Palve löysi maalin kulmalta mestarillisesti Eetu Tuulolan.

HPK näytti jo marssivan suvereeniin voittoon, kun hieman erän puolivälin jälkeen Palve siirsi Kerhon jo neljän maalin karkumatkalle. Maali syntyi tällä kertaa tasakentällisin.

JYP pääsi kuitenkin peliin mukaan, kun Jaakko Kuusisto ja Petteri Nikkilä komennettiin peräkkäin jäähyaitioon. HPK selvitti kahden miehen alivoiman mutta Kuusiston jäähyn päätyttyä JYP kavensi. Antti Suomela tarjoili paikan Joonas Nättiselle, joka tälläsi JYPin avausosuman. Ja vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Mikko Mäenpää siirsi kiekon maaliin maalin edestä.

Johto kestää loppuun asti

Kolmannen erän alku oli selkeästi vierasjoukkueen osittain Palven jäähynkin ansiosta. Vain viiden peliminuutin jälkeen JYP tulikin ottelussa jo maalin päähän, kun Jarkko Immosen pyöräytys yllätti Larmin. JYP oli todella lähellä ottelun tasoitusta mutta Joonas Nättisen laukaus kilahti tolppaan.

HPK:n ylivoima oli kuitenkin tänään rautaa ja se siirtyi uudestaan kahden maalin johtoon erän puolivälin jälkeen. Tällä kertaa JYPin Roobert Rooba sai katsella jäähyaitiosta, kun Palve löysi Paajasen maalin edestä ja mies viimeisteli illan toisen maalinsa. Samalla Palve merkkautti itselleen illan neljännen tehopisteen.

HPK piristyi selvästi Paajasen maalista, eikä se päästänyt JYPiä enää peliin mukaan. HPK pyöritti peliä JYPin päädyssä viimeiset minuutit, eikä JYP saanut edes otettua maalivahtia pois maaliltaan.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi:

HPK on siis voittanut viimeiset kolme otteluaan ja seuraavaksi se pääsee testaamaan taitojaan sarjajohtaja Kärppien vieraaksi lauantaina. Seuraava kotiottelu on edessä ensi viikon tiistaina 16.1, jolloin Hämeenlinnaan saapuu Jukurit.

Lippukauppaan tästä ja #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

11.01.2018 21:25

Jaa artikkeli: