Toinen vierasryöstö putkeen

JYP-HPK 1-2 (0-1,1-0,0-1)

HPK haki Jyväskylästä täyden pistepotin upean taistelun jälkeen. Kerhon illan sankareita olivat tehot 1+1 iskenyt Nico Aaltonen sekä 31 kertaa torjunut Mikko Tolvanen.

Ottelun avauserä oli tasaista ja melko sekavaa vääntöä. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään ylivoimalla, mutta varsinkin HPK:n ylivoimapyöritykset jäivät ponnettomiksi. JYP hallitsi kenttätapahtumia näennäisesti, mutta huippupaikkoihin sekään ei päässyt.

Ensimmäinen erä katkesi kesken ajassa 17.00 kun Jyväskylän Synergia-areenan palosireeni pärähti soimaan. Ottelun päätuorikaksikko päätti passittaa joukkueet pukukoppiin ja erätauko aloitettiin kolme minuuttia normaalia aikaisemmin. Ottelua päästiin jatkamaan kun UrhoTV:n selostajan Anssi Ritarin nimeämä “Räminä-Rauno” saatiin hiljennettyä.

Juutilainen vie Kerhon johtoon

Kerho siirtyi johtoon tauon jälkeen. Nico Aaltonen vapautti hienolla keskialueen poikittaissyötöllä Jan-Mikael Juutilaisen laidasta läpi. Juutilaisen laukaus upposi JYP-vahti Riku Heleniuksen kilpikäden kainalosta sisään. Ajassa 18.28 syntynyt maali oli Juutilaiselle kauden toinen HPK-paidassa.

Toisessa erässä JYP otti tiukemmin pelin ohjat käsiinsä ja tasoitusmaali roikkui ilmassa. Lopulta ajassa 29.03 JYPin tehoketju Harri Pesonen-Eric Perrin-Jani Tuppurainen onnistui. Perrin syöttin kovan ja tarkan syötön B-pisteiden väliin ja Pesonen laukoi kiekon napakasti yläpeltiin. Sähäkkä laukaus ei jättänyt Tolvaselle mahdollisuuksia.

Myös HPK:lla oli erässä paikkansa. Muiden muassa Mathias Porseland, Kari Sihvonen ja Santeri Alatalo pääsivät kokeilemaan Heleniuksen virettä, mutta JYP-vahti torjui tarkasti maalillaan.

JYP oli siirtyä ottelussa johtoon  erän puolivälin jälkeen Tuukka Mäkelän jäähyn aikana. Juha-Pekka Hytönen sooloili komeasti HPK-nelikon läpi ja syötti täysin vapaana olleelle Ossi Louhivaaralle, joka kuitenkin suti tyhjistä ohi.

Erän lopussa Mathias Porseland rakensi hyvän tekopaikan Kari Sihvoselle, mutta kiekko pomppi Sihvosen lavan yli ja JYP pääsi hyökkäämään vastaan. Seurauksena Porseland joutui ottamaan jäähyn koukkaamisesta ajassa 38.37. Kerho kuitenkin kesti erän loppuun Tolvasen hienojen torjuntojen ansiosta.

Lopullinen ratkaisu alivoimalla

Kolmas erä jatkui JYPin hallitessa kenttätapahtumia. HPK iski ajoittain vastahyökkäyksista, mutta kummankin joukkueen tehot olivat kateissa. Kerho selvitti Kari Sihvosen jäähyn erän alussa. Arsi Piispanen joutui rikkomaan hetkeä myöhemmin ja JYP pääsi jälleen yrittämään johtomaalia ylivoimalla.

Toisin kuitenkin kävi. Kesken JYP-myllytyksen Marko Tuulola ja Janne Kolehmainen syöttivät Nico Aaltosen läpiajoon, eikä lainasopimuksella HPK:ssa pelaava hyökkääjä epäonnistunut. Hallittu ja vähäeleinen harhautus yllätti Heleniuksen jalkojen välistä. Ratkaisumaali syntyi ajassa 54.38.

Viimeiset viisi minuuttia kotijoukkue painoi päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta Kerho taisteli urhoollisesti. 40 sekuntia ennen loppusummeria HPK pääsi 3-1 -ylivoimahyökkäykseen JYPin pelatessa ilman maalivahtia, mutta jollain täysin käsittämättömällä tavalla Kerhon kolmikko sähläsi tilanteesta paitsion.

Virhe oli käydä kalliiksi, sillä JYPin Eric Perrin oli erittäin lähellä tasoitusta hetkeä myöhemmin. Pelikellossa oli alle kymmenen sekuntia jäljellä kun kanadalainen pääsi ohjaamaan maalin edestä. HPK ja Mikko Tolvanen kuitenkin kestivät loppuun asti ja näin Kerho nappasi upeasti toisen peräkkäisen vierasvoiton.

Oranssipaitojen taistelu JYPiä vastaan jatkuu heti huomenna lauantaina klo 17, tulethan Ritari-areenalle kannustamaan Kerhon voittoon!