Tauon jälkeen Lahteen

Pelicans – HPK 18.12.2012 klo. 18.30

Jääkiekon Sm-liigassa palataan maaottelutauolta tiistaina. HPK:n osalta pelit jatkuvat ensin Lahdessa Pelicansin vieraana ja tämän jälkeen torstaina, jolloin Hämeenlinnaan saapuu Ilves. Näiden kahden ottelun jälkeen onkin sitten aika siirtyä jälleen tauolle, tällä kertaa Joulu sellaiselle.

 

Päivän puntari

Joukkueet lähtevät tiistai-illan koitokseen hyvin levänneinä ja harjoitelleina. HPK:lta harjoitusvahvuudesta puuttui maajoukkuetehtävissä olleet Ville Viitaluoma, Jere Sallinen, sekä päävalmentaja Ari-Pekka Selin. Miehet ovat kuitenkin palanneet Moskovan reissultansa ja ovat tiistaina täydessä iskussa.

HPK ja Pelicans kohtaavat jo neljännen kerran tällä kaudella. Edelliset ottelut ovat päättyneet jokainen maalin erolla suuntaan tai toiseen. Kolmesta kohtaamisesta kaksi on päättynyt Kerhon juhliin ja kerran Pelicans on poistunut kaukalosta voittajana.

Näillä mennään

Viitaluoma ja Sallinen saivat tauon aikana lisävirtaa maajoukkuepeleistä ja vastaavat tiistainakin HPK:n vaarallisimmasta ketjusta yhdessä Eric Fehrin kanssa. Myös Antti Miettisen jatko Hämeenlinnassa ainakin vuoden loppuun asti varmistui maanantaina.

Tiistaina HPK:lta varmuudella kokoonpanosta puuttuu loukkaantumisten takia puolustajat Juha Alen ja Aleksi Laakso. Hyökkääjistä Jesse Saarinen ei myöskään pysty Lahdessa pelaamaan. Nuoret Juuso Vainio ja Robert Leino matkasivat maanantaina nuorten maajoukkuetehtäviin ja ovat poissa Kerhon kokoonpanosta.

Kotijoukkueelta takaisin rapakon taakse palasi työsulkuapu Jamie McBain. Maalivahti Ondrej Pavelec:n sopimus päättyi, joten lahtelaisten maalissa tiistaina nähtäneen Jere Myllyniemi. Lisäksi Pelicansilta puuttuu puolustajat Jonas Junland ja Antti Jaatinen, sekä hyökkääjät Angelo Esposito ja Joni Isomäki.

Suurennuslasin alla

Markus Seikola, Pelicans – Viime kaudella pakkien pistepörssin nelonen on nakuttanut tällä kaudella tehot 4+4. Myös Seikolalla on parantamisen varaan, niin kuin koko pelikaaniparvella muutenkin.

Dan Spang, HPK – Kerhon ikiliikkuja on puolustuksessa ensimmäisenä ja ehtii usein myös hyökkäyksen kärkeen ensimmäisenä. Pakkien pistepörssin seiska kellotti kahdessa taukoa edeltävässä pelissä lähes 30 minuutin jääajat. Isot peliminuutit ei tunnu jenkin menoa hidastavan ja Lahdessa onkin jälleen odotettavissa värikästä menoa a´la “spanger”.

17.12.2012 Ville Peltonen

17.12.2012 18:26

Jaa artikkeli: