Sarjakärki kaatui jatkoajalla

HIFK – HPK 1-2 JA (0-0, 0-1, 1-0)

Pallokerho pelasi ensimmäisen ottelun päävalmentaja Olli Salon alaisuudessa. Vastassa oli heti helpoin mahdollinen, eli sarjakärki Nordiksen lauantaisaunassa. Kerho nappasi huikean taistelun jälkeen lopulta voiton jatkoajalla.

HIFK tuli ensiminuuteista lähtien kovaa päälle. Kolmen minuutin jälkeen Roope Hintz pääsi läpi, mutta maalilla läpi ottelun hyvin pelannut Jere Myllyniemi torjui Hintzin yrityksen. Viiden minuutin pelin jälkeen HIFK pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran ylivoimaa, mutta HPK selvisi alivoimasta ilman takaiskuja.

Myös vierailijat pääsivät avauserässä kertaalleen ylivoimalle, mutta tästä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa.

Toisessa erässä HIFK pääsi pelaamaan hetken kahden miehen ylivoimalla, mutta tästäkin HPK selvisi ilman takaiskuja. Ottelun tuhlaajapoika Roope Hintzillä oli toisessa erässä parikin hyvää paikkaa, mutta maalisarake pysyi kotijoukkueella sitkeästi nollassa.

Somervuori vie Kerhon johtoon, HIFK tasoihin lopussa

Ajassa 31:53 Vojtech Polak vapautti loistavalla syötöllä Eero Somervuoren yksin läpi, eikä Eero tästä erehtynyt.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin hieman rauhallisemmin  ja myös kolmas erä alkoi tunnustelevasti, mutta HIFK:n ajassa 46:09 saaman joukkuerangaistuksen aikana ottelu räjähti liekkeihin. Kerhon ylivoiman aikana sattui ja tapahtui molemmilla kenttäpuoliskoilla. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti läpi kolmannen erän lopun ja molemmilla oli paikkansa tehdä lisäosumia.

HIFK sai lopulta haluamansa, kun Arttu Luttinen toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 58:10. Vielä tämänkin jälkeen HIFK:lla oli mainio paikka tehdä voittomaali, mutta Jere Myllyniemi torjui Juuso Puustisen yrityksen.

Polak ratkaisee

Ajassa 61:26 HIFK otti kolmannen joukkuerangaistuksen. Samassa ajassa HPK otti aikalisän eikä fläppitaululla hiotut kuviot menneet hukkaan.

Syöttöpisteen molempiin Kerhon osumiin merkkauttanut Sakari Manninen toimitti kiekkoa maalille ja Vojtech Polak oli ensimmäisenä irtokiekossa. Polak ei erehtynyt, vaan laittoi kiekon varmasti maaliin ja näin ollen kaksi pistettä matkasivat Hämeenlinnaan!

HIFK:lla on mahdollisuus maksaa kalavelat heti huomenna, kun joukkueet kohtaavat Rinkelinmäellä klo 15. Kyseessä on perhepeli ja ovet aukeavat jo klo 12.45! Lisätietoja tapahtumasta.

#IllallaHallille

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – urheilua ja viihdettä joka päivä!

30.01.2016 19:52

Jaa artikkeli: