Saarinen upotti JYPin viimeisellä minuutilla

HPK-JYP 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Kerho nappasi täyden kolmen pisteen potin Jesse Saarisen viime hetken osumalla. Tasaisen ottelun tähtinä loistivat molempien joukkueiden maalivahdit. HPK nousi voiton myötä Liigassa kuudenneksi.

– Pomppumaalit meni onneksi tasan 1-1. Meille on tehty viime kierroksilla paljon maaleja, jotka on pomppinu jostain luistimen kautta sisään. Ehdin jo manata toisella erätauolla, että taasko näin, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen myhäili ottelun jälkeen.

DSC_2451

Ja tottahan se Pantse jutteli. JYPin ainokainen oli todellinen onnenkantamoinen. Antti Jaatisen bulgarialainen kimposi HPK-luistimesta ohi Juuse Saroksen. 0-1-osuma syntyi ajassa 24.57.

Vieraat hallitsivat peliä toisen erän puoliväliin asti ja Kerho pysyi pelissä mukana Saroksen huipputorjuntojen ja JYPin huonon viimeistelyn ansiosta.

Toisen erän lopussa HPK laittoi ison vaihteen silmään ja paine siirtyi JYP-päätyyn. Erityisesti Zach Hamill oli juonikkaalla pelipäällä. Hamill tarjoili useita tekopaikkoja, mutta harmittavasti pelikavereiden ruuti oli märkää.

Pikku-Tuuskin maali kauden hienoimpia

Kerho tuli tasoihin ajassa 34.09. Nelosketjun laitahyökkääjä Saku Salminen teki maaliin häikäisevän esityön. Salmisen syöttö puhkaisi poikittain JYP-puolustuksen ja nuori Joni Tuulola ajoi maalille ja niittasi kiekon suoraan syötöstä pussiin. “Pikku-Tuuski” tuuletti komeaa osumaa vapautuneesti ja Rinkelinmäen yleisö huusi maalintekijän nimeä kuin viimeistä päivää.

DSC_2537

JYPin Markus Hännikäinen oli ottelun epäonnen soturi. Ex-kerholainen missasi tuhannen taalan paikat päätöserän alussa sekä ottelun viimeisillä sekunneilla. Juuse Saroksen torjunta kolmannen erän alussa saattoi olla koko ottelun kulminaatiopiste.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä, joskin HPK oli hieman aktiivisempi. Ratkaisu syntyi kuitenkin onnekkaasti. Kerho pääsi ylivoimalle, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Maalin kulmalla peliä pyörittänyt Jesse Saarinen heitti kiekon maalille ja peliväline pomppi sisään JYP-puolustaja Mikko Luoman mailan kautta. Syöttöpisteet voittomaaliin merkkauttivat Marek Viedensky sekä Craig Schira.