Porista mukaan tarttui aikainen joululahja

Ässät-HPK 0-5 (0-1,0-1,0-3)

HPK kävi lauantaina kylvettämässä hallitsevia Suomen mestareita. Tuntui siltä, että porilaisten pää oli jo pikkujouluissa. Frans Tuohimaa HPK-maalilla pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

Ensimmäisen erän alkuun Ässät loi pientä painetta Kerho-päähän ja patapaidassa ensimmäistä otteluaan pelannut Austin Smith erottui edukseen. HPK pelasi oman päänsä kuitenkin maltilla ja palkintona siitä ajassa 7.28 syntyi ottelun avausmaali. Borna Rendulic päätti 2 vs 1 –hyökkäyksen omaan ratkaisuun ja pisti kiekon maaliin vanhassa kotihallissaan.

Toista Kerho-maalia saatiinkin sitten odottaa toiseen erään. Kun 7.39 oli toista erää takana, nähtiin yksi Liiga-kauden kauneimpia maaleja, jossa kapellimestarina toimi Jesse Saarinen. Saarinen vei Ässä-pakin vipuun klassisella jalkakynällä ja rystypuolen syöttö avasi täysin tyhjän maalin Juha Kiilholmalle. Niin kuin olettaa saattaa, Ässä-vahti Rasmus Rinne oli voimaton.

Tuohimaa nollaa porilaisyritykset

Toisen erän lopussa Ässien Jyri Marttinen ryntäsi itsensä suihkuun. Marttisen turhan kovavauhtinen taklaus osui Joonas Vihkoon, joka siirtyi hetkeksi hakemaan happea vaihtoaition puolelta. Viiden minuutin ylivoimalla HPK ei kuitenkaan saanut maalia aikaan.

Ajassa 47.30 HPK:n uusi kakkosketju iski jälleen. Tällä kertaa oli Joonas Vihkon vuoro laittaa kiekko tyhjiin, kun maailmanluokan tarjoiluista vastasivat Jesse Saarinen ja Juha Kiilholma.

Sama kolmikko oli asialla kolmisen minuuttia edellisestä. Lukemat 4-0 taululle iski Jesse Saarinen. Vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Borna Rendulic tuikkasi vielä viisi-nolla taululle Jere Sallisen lättysyötön jälkeen.

Torjuntavuorossa ollut Frans Tuohimaa torjui ottelussa 32 kertaa ja pelasi siis kauden ensimmäisen nollapelinsä. ”Fränä” näytti epäilijöille, että kiekko todellakin tarttuu ja nähtiin torjuntojen joukossa mm. maaginen luistintorjunta Ässien ylivoiman aikana. Lisäksi miehen päässä komeili uutuuttaan hohtava maski, joka oli saapunut maalarilta. Siinä muun muassa yksi syy tulla katsomaan, kun 28. joulukuuta HPK kohtaa kotihallissa Kärpät.

27. joulukuuta kuitenkin pelataan ensin vieraissa. Silloin kutsuu Helsinki ja vastassa Jokerit.

Nyt joulun viettoon koko sakki ja palataan välipäivinä hallilla!

Kämmen

15.12.2013 10:59

Jaa artikkeli: