Pisteet jäivät niukasti Lahteen

Pelicans – HPK 3-2 (3-0, 0-0, 0-2)

HPK lähti kiusaamaan pudotuspelipaikasta taistelevaa Pelicansia Lahteen, mutta näytti jäävän jalkoihin jo avauserässä. Pallokerho kuitenkin sisuuntui alun tahmeuden jälkeen ja teki pelistä vielä tiukan. Isännät kuitenkin veivät pisteet lukemin 3-2.

Bussijalat?

Pelicans sai otteluun salama-alun kun Ryan Potulny yllätti Samu Perhosen vain 48:n sekunnin pelin jälkeen. Kerho näytti toipuvan osumasta nopeasti ja loi heti perään tukun vaarallisia tilanteita Niko Hovisen vartiomalle Pelicans-maalille, kuitenkin tuloksetta. HPK pääsi yrittämään myös ylivoimalla, kun Juhani Tyrväinen laitettiin istumaan kaksiminuuttista korkeasta mailasta, mutta pyöritys jäi lopulta tehottomaksi.

Seuraava ylivoima siunaantui Pelicansille, kun Antti Bruun huitoi lähes läpikarannutta Hannes Björnistä kädille. Pelicansin ylivoima tuottikin tulosta, kun Sebastian Repo tälläsi suoraan syötöstä Pelicansin 2-0 johtoon.

Pelicans pääsi vielä myllyttämään lisää ylivoimaa kun Matias Haaranen ylettyi korkealla mailalla Pelicans-pelaajaan, päätyen jäähyboksiin. Pelicansin tappava ylivoima iskikin uudemman kerran, kun Sebastian Repo löysi kohtalaisen näyttävällä rysty-no-look-passilla Hannes Björnisen, joka iski etukulmasta lukemiksi jo 3-0.

Toisessa erässä tasaista

Toiseen erään HPK-valmennus herätteli joukkuetta vaihtamalla maaliin pitkästä aikaa Jere Myllyniemen hieman hapuillen pelanneen Samu Perhosen tilalle. Toinen erä olikin kaikilla tavoin tasainen ja Myllyniemi myös mies paikallaan.

Kun erää oli pelattu 12.21, pääsi Kerho yrittämään kavennusosumaa ylivoimalla, mutta erinomaisen ottelun pelannut Hovinen ei ollut yllätettävissä. Vielä erän viimeisillä sekunneilla Pelicans hyökkääjä Roni Rukajärvi hakkasi itsensä poikittaisella mailalla jäähyaitioon, joten Kerholle tarjoutui  ylivoimaa myös kolmannen erän alkuun.  Jos ensimmäinen erä meni selkeästi isäntien nimiin, toisessa HPK oli huomattavasti paremmin mukana.

Kohtalon kolmas erä

HPK tuli kolmanteen erään tappajan vaistolla, mutta ylivoima ei vain tuottanut tulosta vieläkään. Painopiste kuitenkin siirtyi Pelicans-päätyyn, eikä aikaakaan kun isäntien jäähyboksi sai taas täytettä Marko Pöyhösen koukkimisen johdosta.

Ylivoima ei vieläkään onnistunut, mutta vain sekunteja tämän jälkeen iski HPK ja maalinsylkijä luojan armosta, Joona Karevaara. Kavennusosuma syntyi ajassa 48.23 ja syöttöpisteen osumaan merkkautti Petteri Nikkilä. Pallokerho sai kavennuksesta huiman boostin ja Pelicans olikin helisemässä Kerhon hallitessa näyttävällä kiekollisella pelillä.

Kerho tuli maalin päähän viitisen minuuttia myöhemmin, kun Joona Monto ohjasi komeasti Joni Tuulolan viivakudin verkon perukoille. Osuma oli Montolle Liigauran ensimmäinen ja HPK oli jälleen pelissä mukana.

Paikka tasoitukseen tarjoutui kun Juhani Tyrväinen joutui kahden minuutin istunnolle koukkaamisesta ajassa 55.02. Kerhon ylivoima oli kuitenkin tukkoista, eikä hyvästä myllytyksestä huolimatta tasoitusta saatu aikaiseksi.

Pelicans veikin lopulta tiukan otteluna avauserän maaliensa turvin lukemin 3-2.

Seuraavan kerran pelataan tiistaina Turussa ja kauden päättävä kotiottelu torstaina 10.3. Hämeenlinnassa Sportia vastaan.