Petri Karjalainen HPK A-Nuorten päävalmentajaksi, Niko Nieminen jatkaa HPK:ssa

HPK:n A-Nuorten päävalmentajaksi on valittu kausille 2011–2013 Petri Karjalainen. Karjalaisen apuvalmentajaksi tulee Olli Salo.

Karjalainen on valmentanut viimeiset kolme kautta Oulussa. Kärpissä Karjalainen valmensi kausilla 2009–2011 ensin edustusjoukkueessa, ja marraskuusta 2010 A-Nuorissa. Lisäksi Karjalainen on valmentanut Sveitsin Davosissa kausilla 2005–2008 sekä edustusjoukkueen apuvalmentajana että A-Nuorten vastuuvalmentajana.

– Lähdemme kehittämään A-nuoria edelleen. Pohja on hyvä. Tavoitteena on ehdottomasti saada kasvatettua muutamia liigapelaajia tuosta nipusta. Tavoitteena on myös ensi kaudella pelata pudotuspelejä tähän aikaan vuodesta, kertoo 31-vuotias Karjalainen.

Olli Salo on sen sijaan HPK:n omia kasvatteja. Hämeenlinnalaismies on valmentanut viimeiset viisi vuotta Innsbruckissa, toimien näistä valmennusvuosistaan kolme valmennuspäällikkönä. HPK:ssa valmennuksen lisäksi Salon tehtäviin kuuluvat pelaajascouttaus ja A-Nuorten markkinoinnin kehittäminen.

Risto Korpelan mukaan HPK satsaa tulevalla A-Nuorten valmennuskuviolla tulevaisuuteen. Molemmat valmentajasopimukset ovat menneestä poiketen päätoimisia.

– Karjalainen on eteenpäin pyrkivä valmentaja, joka haluaa kehittää nuoria pelaajia edelleen. Karjalaisen ajatusmaailma kohtaa HPK:n pelitapakulttuurin ja identiteetin. Molemmat valmentajat tuovat kansainvälistä kokemusta HPK:n toimintaan.  He ovat innostuneita ja innostavia valmentajia. HPK:ssa ollaan erittäin tyytyväisiä tähän ratkaisuun.

A-Nuorten fysiikkavalmentajana jatkaa edelleen Ismo Rairama, joka ottaa vastuun ensi kaudella myös B-juniorien fysiikkavalmennuksesta. Lisäksi A- ja B-Nuorten maalivahtivalmentaja Teemu Lukkari jatkaa pestissään. Molemmat näistä sopimuksista ovat yksivuotiset.

Niko Niemisen ja maalivahtivalmentaja Hannu Nykvistin jatko HPK:ssa varmistui

HPK:n ykköskentän voimakas laitahyökkääjä Niko Nieminen jatkaa Hämeenlinnassa kaudella 2011–2012. Sisukkaasti loppukaudella leuka murtuneena ja kokomaskissa pelannut Nieminen on tyytyväinen saadessaan jatkosopimuksen. Myös HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela näkee positiivisena Niemisen jatkon.

hpk_jyp_dsc_2479

– Nieminen on ennen kaikkea joukkuepelaaja. Hän täytti paikkansa ja osansa ykköskentässä viime kaudella, enkä näe mitään estettä samanlaiselle onnistumiselle ensi kaudella. Nieminen lasketaan ensi kaudella kokeneeseen kaartiin HPK:ssa.

Myös HPK:n maalivahtivalmentaja Hannu Nykvist allekirjoitti vuodenmittaisen jatkosopimuksen Kerhoon. Nykvist sanoi leikkisästi tiistaina, että ei tiedä vielä ketkä ovat hänen valmennettaviaan, mutta valmentamaan ollaan valmiita. HPK etsii Risto Korpelan johdolla vielä kahta maalivahtia ensi kaudelle.

22.03.2011 12:00

Jaa artikkeli: