Pelin jälkeen – Rasmus Reijola

HPK:n CHL -taival jatkui tiistaina, kun se kohtasi kotonaan viime kauden Tanskan mestarin Rungsted Seier Capitalin. Itse ottelun lopputuloksella ei ollut suurempaa merkitystä kummallekaan joukkueelle, sillä jo ennen illan kamppailua oli selvää, että niin HPK:n kuin Rungstedin matka CHL:ssä päättyy lohkovaiheeseen.

Ottelun asetelma antoikin HPK:lle mahdollisuuden peluuttaa nuoria pelaajiaan ja samalla testata heidän osaamista aikuisten sarjassa. Myös maalivahti Rasmus Reijola pääsi ensimmäistä kertaa sitten harjoituskauden aloittavan maalivahdin rooliin. Muutamia pomppuja lukuun ottamatta HPK -vahti suoriutuikin illan urakastaan mallikkaasti ja oli silmin nähden tyytyväinen ottelun lopputulokseen.

– Joo oli kiva päästä aloittamaan peli pitkästä aikaa taas. Jätkät edessä pelasi aika hyvin tänään, että ei siinä hirveästi mitään isompaa tullut. Nekin pomput mitä tuli, niin pakisto siivosi ne siitä maalin edestä mallikkaasti pois.

HPK:n alkukausi kotimaisen liigan puolella on käynnistynyt hieman yskähdellen, mikä on tietenkin laittanut mietityttämään. Voitto Rungstedista nostattikin hieman hymyä myös Reijolan suupieliin.

– Ihan hyvä fiilis tästä tuli. Tärkeä voitto. Tai noh tärkeä ja tärkeä, mutta siis joukkuehengen kannalta tärkeä voitto. Saatiin kuitenkin pelillisesti onnistumisia ja pelattiin melko ehjä ottelu.

Vaikka illan ottelussa ei suurempaa panosta ollutkaan itse CHL:n kannalta, niin sillä oli iso merkitys pelaajille itselleen. Reijola nostaakin nuorten pelaajien näytönpaikan yhdeksi esimerkeistä.

– Tänään oli paljon sellaisia nuoria kavereita kokoonpanossa, jotka eivät ole ehkä niin isossa roolissa olleet tuossa alkukaudesta liigan puolella. Saatiin myös ylivoimaan ja alivoimaan uusia äijiä, jotka eivät sitä kauheasti ole päässeet pelaamaan. Ja tietyllä tavalla olihan tämä monelle iso näytönpaikka. Valmennuskin painotti ennen ottelua, että vaikka panosta ei ole ottelussa, niin mennään pelaamaan sillä asenteella miksi aikoinaan aloitettiin tää lätkähomma. Eli tehdään niitä oikeita asioita ja pidetään hauskaa kentällä.

HPK jatkaa seuraavaksi otteluitaan taas kotimaisen liigan puolella, kun se kohtaa ensin perjantaina TPS:n vieraissa ja heti perään lauantaina Vaasan Sportin kotona. Liigan puolella Reijolan vastuu onkin jäänyt vähäiseksi, mutta se ei HPK -vahtia ole haitannut. Taustalla on nimittäin maalivahtivalmentaja Juha Lehtolan avustuksella tehty kovasti töitä, jotta pelivalmius olisi paras mahdollinen, kun kutsu kentälle käy.

– Ollaan käyty valmennuksen kanssa aika paljon läpi erilaisia tilanteita ja juurikin mitä eroja on Mestiksen ja Liigan välillä. Kokoajan myös reenattu todella kovaa ja pyritty viemään sitä pelaamista eteenpäin, jotta olisin valmis hyppäämään liigavauhtiin, kun se paikka tulee.

Vaikka Reijolan vastuu on toistaiseksi jäänyt vähäiseksi liigan puolella, niin mitään selvää jakoa maalivahtien peluutuksen suhteen ei kuitenkaan ole tulevien viikkojen osalta sovittu.

– Mitään isompaa puhetta ei ole valmennuksen kanssa ollut siitä. Aikalailla päivä kerrallaan mennään. Joku meistä kuitenkin aina pelaa, joku on luukulla ja joku on katsomossa. Mitään sen tarkempaa suunnitelmaa ei tosiaan ole. Tietenkin kaikki yrittää päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja sinänsä tämä on hyvä kilpailutilanne, joka laittaa paiskimaan hommia mikä auttaa taas siinä kehityksessä.

09.10.2019 16:18

Jaa artikkeli: