Pelin jälkeen – Niclas Lucenius

HPK otti lauantaina jo neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Pohjantähti areenan kirkkaissa valoissa HIFK:n voittolaukauskilpailun jälkeen. Voitto-osuman teki Henri Kanninen, joka on päässyt viime aikoina nauttimaan peliään selvästi parantaneen Niclas Luceniuksen syötöistä. HPK:n nettitoimitus tapasi “Luccen” pelin jälkeen areenan käytävällä.

Hieman taiteilijan vikaa omaava hyökkääjä luonnehti peliä tuttuun rentoon tyyliinsä.

– Vähän lähti peli vaisusti liikkeelle, mutta pysyttiin tuloksessa kiinni. Hyvä taistelu, hyvä nousu ja ennen kaikkea hyvä voitto.

Alkukaudesta Luceniuksen peli oli hieman vielä hakusessa, mutta Joulun alla valmennus siirsi hänet keskushyökkääjän tontilta laitaan, joka on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi.

– Oon mä ennenkin pelannut laidassa ja jotenkin tuntuu, että siellä saa vähän enemmän kiekkoa tällä meidän nykyisellä systeemillä, kuin mitä keskellä pelatessa, et kyllä mä olen ainakin tykännyt enemmän. Katotaan päivä ja peli kerrallaan miten se tästä sitten jatkuu.

Päävalmentaja Antti Pennanen on totuttuun tapaan kierrättänyt pelaajia kokoonpanossa välillä aika isollakin kädellä. Lucenius näkee päävalmentajan tyylissä niin hyvä kuin huonojakin puolia.

– Jonkin verran on vieläkin vähän kiertoa ja tietysti se tuo omia haasteitaan. Tietty onhan siinä hyviäkin puoli, kuten että oppii tuntemaan paremmin joukkuekaverit, mutta taas mitä enemmän pelaat samojen äijien kanssa, niin siinä pystyy enemmän sopimaan tiettyjä juttuja. Mutta itselle ei niin väliä ole. Voi olla samat tai vaihtua. Puolensa kummassakin.

Tosiaan alkukaudesta hieman peliään hakennut Lucenius on parantanut otteitaan reilusti, joka näkyy myös miehen henkilökohtaisissa tilastoissa. Esim. syöttöprosentit ovat kasvaneet kauden alusta selvästi. Mies tosin itse ei tilastomiehiä ole.

– Oikein aina tiedä mitä nuo kaikki tilastot tarkoittavat, mutta siis mä teen tuota omaa juttua ja nyt ruvennut viime aikoina kulkemaan. Oikein sen parempaa vastausta osaa siihen antaa.

Kuten todettua HPK on napsinut kovia päänahkoja viime aikoina liigan kärkipäässä olevilta joukkueilta. Voitot luonnollisesti maistuvat, mutta focus on pidettävä itse asiassa oli vastassa kuka vaan. Seuraavaksi vuorossa onkin vastustaja sarjataulukon hänniltä, kun HPK matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi.

– Nyt kun saatu Joulut ja Uudetvuodet alta pois ja voittoja tullut, niin totta kai maistuu. Ollaan neljä voittoa saatu aika kovista jengeistä. Tästä nyt sunnuntai palautellaan ja katsellaan maanantaina vähän videoita.

Uuden vuosikymmenen kunniaksi ei hyökkääjä kuitenkaan antanut mitään lupauksia.

– En mä sellasia tehny, enkä aijo tehdäkkään.

05.01.2020 19:15

Jaa artikkeli: