Pelin jälkeen – Miro Karjalainen

HPK aloitti 90v -juhlakautensa juhlavissa tunnelmissa torstaina, kun edellisen kauden mestaruuden merkiksi nostettiin mestaruusviiri Pohjantähti Areenan kattorakenteisiin. Itse ottelu Oulun Kärppiä vastaan tarjosi myös runsaasti tilanteita, joista ei draamaa ja rytinää puuttunut. Kamppailu päättyi HPK:n tappioon lukemin 2-3. Kotijoukkueen järkälemäinen puolustaja Miro Karjalainen kommentoikin ottelua pettynein sanankääntein.

– Kyllähän se suoraan sanottuna kyrsii aika paljon. Meillä oli mahdollisuudet laittaa kiekko pussiin ja saada kolme pistettä tai sitten vähän vähemmän, mutta tänään se meni nyt näin. Perjantaina haetaan enemmän sitten.

Ottelussa nähtiin myös paljon puhetta herättänyt tilanne, kun HPK -hyökkääjä Tommi Tikka ajautui kontaktiin Kärppien maalivahdin Justus Annusen kanssa. Jälkitilanteesta kiekon lakaisi verkoon juuri Karjalainen, mutta pitkän videotarkastelun jälkeen tuomaristo hylkäsi osuman maalivahdin häirintänä. Tilanne aiheutti paljon keskustelua myös ottelun jälkeen, mutta Karjalainen itse kommentoi tilannetta rauhallisin mielin.

– Se oli tuomariston päätös tällä kertaa. Se vaan pitää nyt hyväksyä ja mennä eteenpäin.

Jos ottelu oli tunnelmaltaan katsomossa lämpöinen niin sitä se oli myös jään tasollakin. Jään heikko kunto nousi esille ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessakin. Pakin paikalla avaussyöttöjä jakeleva Karjalainen ei kuitenkaan pitänyt jään kuntoa isona ongelmana.

– Hieman vaikutti. Piti vähän laittaa ekstrahuomiota syöttöihin, mutta eipä juuri muuten isommin vaikuttanut. Oli kyllä ennakkoon tiedossa, että ei se jää ihan viimeisen päälle ole, mutta ei tosiaan isommin haitannut.

Puolustaja kääntääkin katseensa nopeasti jo perjantain vierasotteluun JYP:ä vastaan ja on tyytyväinen, kun mahdollisuus nollata torstainen tappio tulee nopeasti.

– Ihan hyvä, että tulee nopeasti seuraava peli. Varsinkin tällaisen tappion jälkeen itse ainakin tykkään, kun pääse heti nollaamaan. Se on kuitenkin vähän niin, että perjantaina on uusi päivä ja uudet kujeet.

 

13.09.2019 09:58

Jaa artikkeli: