Nallepelin jälkeen – Cody Kunyk

Perjantaina HPK sai vastaansa kotiottelussa Tampereen Ilveksen, joka on ollut viime aikoina Liigan yksi kuumimmista joukkueista. Vaikka kotijoukkueella oli ottelussa omat vaikeutensa taisteli se kuitenkin itselleen voiton ja kaksi sarjapistettä voittolaukauksien jälkeen.

Ottelu oli myös ns. Nallepeli, jossa Joulupuukeräys keräsi pehmoleluja niille lapsille joidenka osoitetta Joulupukilla ei vielä ole. Pehmolelut sai heittää jäälle heti, kun HPK teki avausmaalinsa. Ottelun avausmaalin sai kunnian ohjata sisään Henri Kanninen ja maalin syötön merkkautti itselleen Cody Kunyk, joka pelin jälkeen olikin yhtä hymyä.

– Hyvät kaksipistettä saatiin. Kun pääsimme kolmannessa erässä johtoon, niin hieman meidän peli hajosi siinä ja Ilves pääsi tasoittamaan. Mutta yksi lisäpiste noinkin kuumaa joukkuetta vastaan, kuin Ilves on aina hyvä suoritus.

Kummatkin joukkueet saivat ottelussa runsaasti ylivoima-aikaa. Vaikka kotijoukkue yhden maalin onnistuikin ylivoimalla tekemään, niin koko kauden kuva on ollut erikoistilanteiden suhteen hieman synkempi. Vaikka ylivoima onkin tökkinyt ei HPK -sentteri Kunyk ole suuremmin huolissaan.

– Kun sarja alkoi, niin kaikki toimi, mutta kauden edetessä olemme hieman osuneet seinään erikoistilanteiden suhteen. Mutta ylivoimassakin pitää muista aina se, että vaikka et aina tee maalia, niin se on hyvä paikka rakentaa momentumia. Jos peli itsessään on ollut siihen asti hieman hakemista, niin ylivoimalla sen suunnan voi muuttaa.

Jos kotijoukkueen ylivoima on tökkinyt kauden aikana, niin sama ongelma on ollut myös alivoimassa. HPK onkin alivoimatilastoissa liigan alempaa kastia. Kunyk kuitenkin muistuttaa, että prosessi on pitkä ja kääntää katseensa tulevaan.

– Olemme koittaneet eri yhdistelmiä ja pelaajia alivoimassamme, mutta se missä meidän pitää ehdottomasti parantaa on laukausten blokkaus. Tietysti parasta olisi, jos emme ottaisi jäähyjä, mutta kausi on pitkä ja koitamme kokoajan parantaa näitä asioita. Tarkoitus on kuitenkin olla keväällä iskussa, kun kausi huipentuu. Kaikki tähtää siihen.

Henkilökohtaisella tasolla Kunykin kausi on ollut kuitenkin hyvä. Sentteri onkin tällä pistetahdilla(3+17) menossa kovaa vauhtia kohti uransa parasta liigakautta. Hyvälle vireelle sentteri ei löydä yhtä selkeää syytä, vaan antaa kunniaa ennemmin omille ketjukavereilleen.

– Niin en oikein osaa sanoa. Hieman outoa, että itselläni on vain kolme maalia, mutta kuten oli puhe siitä ylivoimasta, niin sitä kautta niitä tehojakin tulee. Pitäisi tosin varmaan laukoa itsekin hieman enemmän. Pääsen illasta toiseen kuitenkin pelaamaan todella taitavien jätkien kanssa, joten jos annan kiekon heille ja he tekevät niitä maaleja, niin sekin kelpaa minulle.

HPK:n ottelutahti on ollut alkukaudesta sanalla sanoen vaihteleva. Vaikka ammattilaisia nämä asiat eivät yleensä mietitytä, niin on ottelutahti pantu merkille myös joukkueen keskuudessa.

– Pakko myöntää, että sarjaohjelma on hieman outo. Vähän aikaa sitten pelasimme yhteen viikkoon neljä peliä ja nyt vain yhden. Tietysti ei sillä pitäisi olla suurta merkitystä, koska illasta toiseen pyrin aina valmistamaan itseni mahdollisimman hyvin, jotta voin auttaa joukkuetta voittamaan. Tietysti tämä erikoinen tahti mahdollisti vapaapäivät ja pienen lepohetken alkuviikosta, mutta silti on hieman outoa.

Kun Kunykilta kysyy miten hän käyttää nuo vapaapäivänsä, niin ei hyökkääjä kauaa vastausta mieti, sillä vaimon lisäksi perheeseen kuuluu viiden kuukauden iässä oleva poikavauva Tatum, jonka ehdoilla eletään. Koko perhe antaakin Hämeenlinnalle ja sen asukkaille kehuja.

– Kaupunki ja sen asukkaa ovat olleet loistavia. On hienoa ollut saada myös perhe tänne ja olemmekin hieman kierrelleet vapaapäivinä niin Hämeenlinnassa kuin Helsingissäkin, joka on mukavasti tuossa lähellä. Aluksi tosin oli hieman uniongelmia, kun perheen tulokas valvotti, mutta nyt olen hyvin tottunut rytmiin ja pääsen jopa hieman päikkäreitäkin nukkumaan.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi tiistaina 16.11, kun Kalpa saapuu Pohjantähti Areenalle. Ottelu alkaa klo 18.30. Tervetuloa!

23.11.2019 16:18

Jaa artikkeli: