Lada toi laatua – Kerhon tappioputki poikki Tampereella

4-5 ja. (0-1, 3-2, 1-1, 0-1)

 

 

Kerho onnistui katkaisemaan kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa Hakametsässä Innalan osuessa jatkoajalla Kontiolan syötöstä. 4-4 tasoituksen laukoi viivasta Arto Laatikainen Kerhon pelatessa ylivoimaansa ilman maalivahtia. Muista Kerhon maaleista vastasivat avauserässä Juuso Ikonen ja toisessa erässä Santeri Lukka, sekä Markus Nenonen ylivoimalla. Elmeri Eronen ja Petri Kontiola keräsivät kolme syöttöpistettä mieheen.

 

 

 

Oranssi avauserä

 

Ottelun alku oli tarkkaakin tarkempaa ja asetelmia haettiin puolin ja toisin. Mutta kun pelikellossa aika juoksi, sitä enemmän Kerho alkoi painaa Ilvestä polvilleen. Kerholaisittain ensimmäinen vaarallinen paikka tuli kuuden minuutin kohdalla, Innala sai Eetu Mäkiniemen vartioiman maalin takaa heitettyä maalin kulmalla päivystäneelle Kainulaiselle loistopassin mutta Harrin nopea kuti napsahti Mäkinemen logoon.

Ilves sai oman ja oikeastaan erän ainoan maalipaikkansa 12 peliminuutin kohdalla pidemmän pyörityksensä ansiosta. Kiekko pomppi luistimista ja lavoista maalin edessä vaarallisesti, lopulta sen sai Kerhon puolustus siivottua keskialueelle. Tämän jälkeen painoi Kontiolan ketju hyökkäyksen vastustajan päätyyn ja mylly pyöri hetken näyttävästi, kuitenkin ilman tulosta. Ajassa 14.18 ajoi Ilveksen Erik Autio kiinni Miro Ruokoseen sillä seurauksella, että tuomarit näytti kampituksesta kakkosta.

Aution luistellessa boksiin, jos paikalla olisi ollut yleisöä, olisi maali tuoksunut ilmassa. Tuoksu ei kuitenkaan saavuttanut Kerhon ylivoimaa vaan Ilves sai helpohkosti pidettyä maalipaikat nollissa ja purettua kaikki tilanteet, eikä ylivoimasta tullut yhtään mitään. Ylivoiman päätyttyä, otti Kontiola hyökkäyspäässä aloitusvoiton ja Innala laukoi napakasti suoraan tolppaan.

Avausmaali nähtiin ajassa 18.19. Ilveksen viisikko nukahti ja Joona Monto sai keskialueelta pelattua Juuso Ikosen läpi. Ikonen ei erehtynyt vaan nosti lätyn ylähyllylle Mäkiniemen taakse. Toinen syöttöpiste maaliin Valtteri Puustiselle. Erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa 1-0, erässä Mäkiniemi oli kiekon edessä kuudesti ja Kerhon maalia vartioinut Daniel Lebedeff torjui neljästi.

 

Värikäs toinen erä

 

Toisen erän avausminuutilla oli Nenosella paikka kahdesti siirtää Kerho kahden maalin johtoon. Toinen laukauksista kolisi laseihin ja toinen sujahti ohi Mäkiniemen maalista. Parin minuutin jälkeen kolasi Ilveksen Saarela Lebedeffin päälle, saamatta tilanteesta kuitenkaan jäähyä eikä siitä sen suuremmin protestoitukaan. 24.23 ajassa tuli sitten Ilves tasoihin. Teemu Väyrysen loistava laukaus Lebedeffin olkapään yli yläriman alle, ja Väyrynen oli hallissa ainoa ihminen joka näki kiekon käyneen maalissa. Tuomarit tarkistivat tilanteen videolta ja Ilveksen tasoitus kirjattiin pöytäkirjoihin.

25.34 paloi Tikalla hihat Eemeli Suomeen sillä seurauksella, että muutaman poikittaisen jälkeen löysi Tommi itsensä jäähyltä. Kauaa ei tarvinnut boksissa Tikan aikaa viettää, 25.48 kaiveltiin limppua Lebedeffin takaa ja Ilves olikin siirtynyt johtoon.

Pieni pelko varmasti oli jo ehtinyt hiipiä joidenkin, ainakin pelin ulkopuolella olevien mieliin, jäädäänkö taas jälkeen ja hävitään tämäkin. Kerho ei kuitenkaan vielä nitkahtanut, ajassa 27.46 laukoi Santeri Lukka Kerhon tasoihin Erosen ja Kontiolan syötöistä! Ilveksen saadessa itseluottamusta avausmaalistaan, sai nyt Kerho uuden vaihteen silmään. Erän ylitettyä puolivälin, ajoi Eemeli Suomi Kerhon maalille ja jyräsi Lebedeffin yli mennessään. Tällä kertaa ei tuomarit tätä sulattanut ja Suomi lähti istunnolle.

Kerhon ylivoima näytti alkuun vähän nihkeältä eikä kiekkoa saatu kuoletettua Ilveksen päätyyn. Ylivoimaa kun oli jäljellä enää yksi sekunti, tinttasi Nenonen jäätävällä lämärillään Kerhon johtoon! Tästäkin syötöt Kontiolalle ja Eroselle Eroselle syöttöpiste oli Liigassa 100. tehopiste.

Kauaa ei johto pitänyt ja Ilves rokotti jälleen tasoihin pelikellon näyttäessä 33.11. Maali oli yksi tämän kauden oudoimmista. Ilveksen Lepaus sai kiekon maalin takana, nosti sen maalin eteen ja siitä se pomppi Lebedeffin kilven kautta tolppaan ja siitä räpylästä pompulla maaliin. Lisää ongelmia tuli heti perään kun Lukka sai kampituksesta boksia. Tästä Kerho selvisi hienosti ja Ilves pidettiin kaukana maalipaikoilta. Kerholle tarjoiltiin vielä sitä kuuluisaa pukukoppimaalia Miro Nallin toimesta hänen ottaessa kampituksesta kakkosen. Nyt ylivoima sai laukauksia kohti Mäkieniemeä mutta epäonneksi suoraan logoon.

Toisessa erässä Mäkiniemelle kirjattiin 10 ja Lebedeffille yhdeksän torjuntaa. Kolmanteen erään siis lopulta tilanteessa 3-3.

 

Jatkoilta lisäpiste mukaan

Kolmas erä lähti käyntiin Laatikaisen ottaessa kiinnipitämisestä kakkosen. Kerho selvitti alivoimansa ja jäähyn  päätyttyä oli Kontiolalla loistava mahdollisuus siirtää Kerho johtoon. Mäkiniemi sai kuitenkin tilanteen selvitettyä ja tasoissa jatkettiin. Seuraava jäähy tuli Lukalle, ajassa 49.07 huitomisesta. Tätä mahdollisuutta ei Ilves jättänyt käyttämättä ja 49.25 pomppi kiekko Lebedeffin selän taakse Laatikaisen kamoista.

53.32 Ilveksen Salmela sai kampituksesta boksia ja Kerholle tarjottiin vielä kerran paikkaa tulla mukaan. Kerho pyöritti mutta maalia ei nähty ja tuska alkoi kasvaa. Ilvekseltä karkasi läpiajoon Antti Saarela ja kiekko meni Lebedeffin maaliin alivoimalla. Saarela tuuletti maaliaan, tuomari näytti ensin rankkaria ja sen jälkeen lähti puhelimeen tarkastamaan Saarelan läpiajoa. Tuomiona oli maalivahdin häirintä, ei maalia ja Ilvekselle rankkari. Tätä ei sulattanut Saarela, vaan paiskoi mailansa poikki vaihtoaitiossa ottaen kympin ja päästen suihkuun muita aiemmin.

Rankkaria asettui ampumaan Eemeli Suomi ja Suomen kikkakirjan sulatti Lebedeff totaalisesti. Tästä alkoi Kerhon kiri ja pari minuuttia ennen loppua, rikkoi Elorinne kerholaisia kampituksella ja ajassa 58.45 oli se vihoviimeinen mahdollisuus oransseilla. Lebedeff jäi aikalisän jälkeen vaihtoon ja Kerho pyöritti kuudella neljää vastaan. Lopulta 59.50 pysähtyi pelikello tasoituksen merkiksi, kiekon iski viivasta maaliin Arto Laatikainen!

Jatkoilla mentiin päästä päähän, luonnollisesti kun kolmella pelataan. Lopulta illan viimeisen maalin naulasi hyökkäyspään aloituksen jälkeen Innala, syöttöpisteen otti Kontiola. Näin Kerho päätti kahdeksan ottelun mittaisen tappioputkensa Ilveksen vieraana! Maalivahtien torjunnat menivät lopulta myöskin tasan, kumpainenkin rehki 21 torjunnan verran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.01.2021 20:04

Jaa artikkeli: