Kuusisto iski Liiga-uransa avausmaalin

HPK-KalPa 1-2 ja. (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

HPK voitti laukaukset 50-22, mutta KalPa korjasi voiton jatkoajalla. Kerhon ainokaisen viimeisteli Jaakko Kuusisto, jolle osuma oli liigatasolla ensimmäinen.

Ottelun avauerää sävyttivät kovat taklaukset. KalPan Ryan Wilson jyräsi avojäällä rajusti Kerhon Harri Kainulaisen yli. Hieman sekavan oloinen Kainulainen talutettiin pukukoppiin ja Wilson sai tempustaan ulosajon. Näin Kerho pääsi viiden minuutin ylivoimalle, kun peliaikaa oli kulunut vain 56 sekuntia. Pitkä ylivoima ei kuitenkaan tuottanut avausosumaa.

HPK:n Miro Karjalainen vastasi hieman myöhemmin, mutta puhtaammin. Puolustajan kova avojääniitti kohdistui KalPan Henri Knuutiseen. Tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

Kerho piti kiekkoa ja hallitsi ensimmäistä erää, mutta tehot jäivät odottamaan parempaa huomista. Lähimmäksi pääsi paluun tehnyt puolustaja Mathias Porseland, jonka kova lyöntilaukaus oli yllättää KalPa-vahti Denis Godlan. Vieraiden hyökkäyspelaaminen oli erittäin vaisua – HPK-vahti Emil Larmille kertyi avauserässä vain kaksi torjuntaa.

Kuusisto latasi alkutahdit

Kerho pääsi toisen erän alussa jälleen ylivoimalle. Mylly pyöri vaarallisemmin kuin avauserässä ja Denis Godla joutui urakoimaan KalPan maalilla. Slovakialainen piti torjunnoillaan KalPan pelissä mukana. HPK:n ylivoimaviisikot olivat muodossa: Leino-Innalla-Lahti-Porseland- Nikkilä sekä Turunen-Viitaluoma-Paajanen-Tuulola-Lehtivuori.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon ajassa 24:53. Ville Viitaluoma karvasi kiekon HPK:n puolustussinisellä ja porhalsi 2-1-vastahyökkäykseen Jaakko Kuusiston kanssa. Viitaluoma syötti tarkasti ja oikea-aikaisesti namun Kuusiston lapaan, joka niittasi pelivälineen nätisti ohi Godlan. Maali oli samalla Kuusiston Liiga-uran ensimmäinen – ja se myös näkyi nuoren hyökkääjän villissä tuuletuksessa!

Viitaluomalla oli hetkeä myöhemmin loistava paikka siirtää HPK kahden maalin johtoon, mutta Godla venyi ilmiömäiseen torjuntaan.

Ensimmäisen 30 minuuttia altavastaajana ollut KalPa sai pelistä hieman paremmin kiinni toisen erän loppupuolella. Vieraat eivät edelleenkään tekopaikoilla juhlineet, mutta Mathew Maione onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 38:52. Kanadalais-italialaisen yllättävä laukaus lepatti erikoisesti ohi Emil Larmin. Näin päätöserään lähdettiin lukemissa 1-1.

Godla siivitti vieraat voittoon

HPK jatkoi päätöserässä vahvaa luisteluaan. KalPa kävi jatkuvasti ylikierroksilla ja vieraille tuomittiinkin kaksi jäähyä putkeen erän alussa. Kerho pääsi näin 5-3-ylivoimalle vajaan minuutin ajaksi. Kaivattua johto-osumaa ei kuitenkaan syntynyt vaarallisesta pyörityksestä huolimatta.

Ylivoiman jälkeen Otto Paajanen purjehti hyvään vetopaikkaan, mutta Godla venyi jälleen. Hetkeä myöhemmin HPK pelasi jälleen ylivoimaa. Teemu Turuselle pelattiin maittava tekopaikka, mutta hyökkääjän laukaus viuhui yli lähes tyhjän KalPan maalin.

HPK sai kolmannessa erässä kaksi jäähyä, mutta selvitti ne moitteetta. Varsinainen peliaika ei tuottanut enää maaleja, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Ottelu ratkesi ajassa 62:47. KalPan Balazs Sebok luisteli vauhdikkaasti kentän päästä päähän, Larmi torjui Sebokin yrityksen, mutta Janne Tavi pääsi niittaamaan paluukiekon sisään. Näin KalPa kuittasi lisäpisteen itselleen. Ottelun hahmo oli maalivahti Godla, jolle kertyi lopulta 31 torjuntaa.