Kuntopuntarin kärki kohtasi Mikkelissä – HPK sai oppitunnin tehokkuudesta

Jukurit-HPK 6-0 (2-0, 1-0, 3-0)

Mikkelin perjantai-illassa kohtasivat kuntopuntarin kaksi kärkijoukkuetta Jukurit sekä HPK. Ottelu lähti heti alusta asti vierailijoiden kannalta väärille urille ja vaikkakin se hallitsi pelitapahtumia kahdessa ensimmäisessä erässä, niin maalia se ei onnistunut tekemään. Sen sijaan isännät näyttivät tylyllä tavalla esimerkkiä tehokkuudesta.

Artikkelin lopussa valmentajien kommentit videolla.

Huolimaton HPK

Ottelun ensimmäinen erä ja varsinkin ensimmäinen kymmenminuuttinen oli HPK:n kannalta kaksijakoinen. Vierailijat hallitsivat välillä jopa selkeästi kenttätapahtumia, mutta se ei näkynyt tulostaululla.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 6.06. Jukurit antoi paineen HPK:n puolustukselle ja se tuotti tuloksen. Arto Laatikainen antoi maalin taitse levittävän syötön Ryan Johnstonille. Laatikaisen syöttö oli kuitenkin heikko ja karkasi ohi Johnstonin lavan ränniin jossa sen itselleen nappasi Jukureiden Simon Stransky. Stransky jakoi pelivälineen nopeasti maalin eteen jossa odotti Markuse Oden. Oden siirsi kiekon hallitusti ohi HPK -vahti Laurikaisen. Peli 1-0.

Ottelun alkutahdit olivat painajaismaiset HPK:n puolustukselle. Pari minuuttia edellisestä ja taas vierailijoiden puolustukselle sattui kömmähdys ja tällä kertaa Ryan Johnstonille. Johnston antoi puolustuspään kulmauksessa huolimattoman rystysyötön johon väliin pääsi jälleen Jukureiden Stransky. Stransky antoi  napakan syötön maalin etualalle, josta Otto Mäkinen jatkoi pelivälineen maalin takakulmalle suoraan Markus Odenin lapaan. Oden pääsi siirtämään kiekon tyhjään rysään ja Jukurit jo kahden maalin karkumatkalle.

HPK sai oman mahdollisuutensa nousta peliin mukaan lähes välittömästi Jukureiden toisen maalin jälkeen, kun Jesper Piitulainen kampitti Michael Jolyn jäähyn arvoisesti.

Viime aikoina heräämisen merkkejä esittänyt HPK:n  ylivoima pyöri näyttävästä ja siinä moottorina toimi tuore hankinta Patrick Harper. Harper pelasikin kiekon ylivoiman aikana maalin etukulmalle Tommi Tikalle, joka jatkoi yhdellä kosketuksella sen keskustaan Juuso Ikoselle. Ikonen laukoi suoraa Tikan syötöstä, mutta Jukureiden maalilla torjunut Oskari Salminen venytti upeasti kiekon tielle.

HPK:n hallinta jatkui läpi erän, mutta maalia se ei saanut millään. Lähimmäksi pääsi Patrick Harper, joka erän loppupuolella kilautti kiekon tolppaan. Täten erätauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Sama kaiku askelten

Jos alkoi ensimmäinen erä HPK:n osalta huonosti, niin parannusta tähän ei nähty toisessakaan. Vain vajaa kaksi minuuttia erää takana, kun HPK:n Philippe Cornet taklasi hyökkäysalueen kulmauksessa Jukureiden puolustaja Saku Forsblomia päähän ja sai tästä suihkukomennuksen.

Jukureiden viisi minuuttia kestänyt ylivoima ei kummoisia paikkoja saanut, mutta hetki ylivoiman jälkeen, niin se iski. Ajassa 27.46 Jukureiden puolustaja Libor Zabransky toimitti kiekkoa viivasta kohti maalia. Kiekko otti kimmokkeen maalin edessä olleen Anssi Löfmanin suojuksista ja pomppi kuin tarjottimelle maalin takakulmalle Petrus Palmun lapaan. Palmu pääsi tyhjään maaliin viimeistelemään Jukureiden illan kolmannen maalin.

Jukurit sai hetkellisesti maalistaan virtaa ja HPK olikin seuraavat minuutit pelinsä kanssa pulassa. Hiljalleen se kuitenkin sai juonesta kiinni ja alkoi jälleen hallitsemaan kiekkoa.

HPK saikin erinomaisen paikan kaventaa noin erän puolivälissä, kun kiekko pelattiin hyökkäyssinisen kulmauksesta maalin eteen ajaneelle Markus Nenoselle. Nenosen ei olisi tarvinut kuin nostaa kiekko rystyltä maaliin, mutta kuin ihmeen kaupalla Jukureiden maalilla torjunut Oskari Salminen sai patjansa väliin.

Vain pari minuuttia edellisestä, niin HPK:n hyökkääjä Michael Joly pääsi irtokiekkoon ja yritti ujuttaa pelivälineen Salmisen patjan ohitse verkkoon, mutta jo toistamiseen Salminen venyi kun venyikin torjuntaan.

Toisen erän loppupuolisko noudatteli pitkälti pelin kuvaa. HPK hallitsi kiekkoa ja Jukurit iski vastaan. HPK rakenteli muutamien syöttöketjujen päätteeksi maalipaikkoja, mutta ei onnistunut ohittamaan Oskari Salmista. Niinpä erätauolle lähdettiin isäntien kolmen maalin johdossa.

HPK luovutti pelin pois

HPK lähti hyvin vaisuin ottein ottelun viimeiseen erään. Sen pelaaminen loppui heti erän alkuun ja vaikutti aivan kuin vierailijat olisivat aloittaneet jo keskittymisen lauantain kotiotteluun.

Jukurit naulasi pelin lopullisesti ajassa 44.55. Otto Mäkinen heitti kiekoa maalille, kiekko tippui Eetu Laurikaisen torjunnan jälkeen maaliviivalle, josta sen verkkoon kävi tökkäämässä Markus Oden, joka niittasi samalla hattutempun.

Vain 20 -sekunttia edellisestä ja jälleen soi Laurikaisen selän takana. Keskialueen irtokiekko löysi tiensä Anssi Löfmanin lapaan, joka purjehti karkuun HPK -puolustukselta. Löfmanin tarkka laukaus löysi maalin takakulman ja peli jo murskaavasti 5-0 isännille.

Ja ei aikaakaan kuin reilu minuutti viidennestä ja jälleen soi. Pekka Jormakka nousi kiekon kanssa hyökkäysaluelle, käänsi itsensä keskikaistalle ja päätti ampua. Terävä rannelaukaus upposi HPK -maalin ylänurkkaan ja tulostaululle tennislukemat 6-0 isännille.

HPK sai mahdollisuuden hakea hieman lohdutusta synkkään iltaan, kun Antti Pihlströmiä rikottiin läpiajosta. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, jota suorittamaan asettui Michael Joly. Jolyn yritys ujuttaa kiekko längeistä oli kuitenkin heikko ja Oskari Salminen nappasi tästä helpon torjunnan itselleen.

Näin ollen ottelun loppulukemiksi kirjattiin murskaavat 6-0 isännille. HPK:n lohduksi jäi se, että seuraava peli ja paikka parannukseen tulee heti huomenna, kun Ilves saapuu Hämeenlinnaan.

HPK juhlii 92-vuotissyntymäpäiviään ja HPK Kannattajat 10 vuotisjuhlaansa. Tunnelmaa luo klo 16.15 alkaen Kerho-ravintolassa AKI HEINO BAND. Orkesterin vokalisti onkin monille tuttu Kerhon takalinjoilta, mutta useasti mies on nähty myös Kerho-ravintolan lavalla. Tervetuloa siis pelin etkoille!

Pelin jälkeen kuulemme pelaajahaastatteluja Kerho-ravintolassa ja toki nautimme musiikista edelleen. Ravintolassa on pelin jälkeen Happy Hour!

Liput lauantaille tästä

10.12.2021 21:29

Jaa artikkeli: