Kolmas erä Kerhon turmio – kotimatkalle ilman pisteitä

4-1 (1-1, 0-0, 3-0)
9.12 Michael Joly 0-1 (Matti Järvinen, Daniel Lebedeff)

 

Vihdoin se on taas täällä! Ennakoissa jännittävääkin jännittävämpi kausi 2022-23 startattiin tänä vuonna Helsingissä, tutummin Nordiksella. Tuloksellisesti Kerho oli sukeltanut pari viimeistä harjoitusottelua mutta niistä oli otettu Piken mukaan hyvät asiat ja tänään nähtiin, mihin se riitti. Oranssissa jäälle luisteli myös viime kaudelta tuttu pakkipari Rony Ahonen – Miro Karjalainen, joka varmasti herätti tunteita, eikä lähtökohtaisesti tänään jättänyt ketään kylmäksi. Avauspeliin asettui tolppien väliin Daniel Lebedeff ja tottahan toki, ykkösen laidasta löytyi myös viime kaudella tuhoa kylvänyt Michael Joly. Kesällä toiseksi maalitykiksi hommattu Steve Moses otti ensimmäiset viralliset minuuttinsa Kerho-nutussa kakkosketjussa Mathias Trettenesin laidalla.

Heti alusta asti oli selvää ettei enää harjoitella vaan nyt taistellaan sarjapisteistä. Vauhtia oli välillä turhankin kanssa ja luonnollisesti kesän jälkeen ei kiekko aina totellut pelaajien käsiä. Avauserässä Kerho meni 0-1 johtoon Michael Jolyn läpiajomaalilla, samassa erässä IFK tasoitti vielä Olli Palolan osumalla. Toinen erä oli tasaista vääntöä, eikä lisämaaleja nähty. Kolmannessa erässä sattui sitten Kerholle musta pariminuuttinen, jonka aikana IFK osui kahdesti ja kaupan päälle vielä Eetu Liukas sai 5+20 minuuttia kolaamalla Otto Paajasen jäähän. Alivoimat tänään HPK kesti kaikki, mutta Liukkaan ison jäähyn jälkeen Otto Karvisen tekemä 4-1 maali oli liikaa ja kotimatkalle lähdettiin 4-1 tappio niskassa. Perjantaina sarja jatkuu Kerhon osalta Mikkelissä, silloin vastaan asettuu kotijoukkue Jukurit. Lauantaina pidetään sitten mökää kotona ja huudetaan Sport kumoon!

 

Kuva: Juuso Pellava

 

Jolylle kauden ensimmäinen

Avausminuutilla kuluvan kauden ensimmäisen laukauksen kohti vastustajan maalia kirjautti Steve Moses. Sen vedon torjui Niilo Halonen ja seuraavasta aloituksesta tuomittiin illan ensimmäinen jäähy Kerholle, boksiin estämisestä Mathias Trettenes. Ylivoimalla IFK pari kertaa sai myllyn jauhamaan, lähimmäksi maalia pääsi Olli Palola, jonka laukaus meni kuitenkin ohi tolppaa nuollen Lebedeffin selän takana. Alivoiman Kerho selvitti mutta jäähyn jälkeen jatkoi IFK paineistusta kovalla karvauksella lähes päädystä asti. Tämä tuotti pientä hätäilyä HPK-pakeille, mutta takaiskuilta vältyttiin.

Uutta alivoimaa tarjoiltiin ajassa 7.05. Kerho ehti vedellä useammankin sekuntin kuudella pelaajalla ennen tuomareiden havaittua tämän rikkeen. Tästä Joly jäähyaitioon ja taas sai pelätä, heiluuko verkko omissa. Ei heilunut, tämä alivoima oli jopa parempaa kuin edellinen eikä isompaa hätäpäivää ollut. Ja kun jäähy päättyi, iski HPK! Matti Järvinen sai kiekon Lebedeffin torjunnasta puolustusalueella haltuunsa, tajusi Michael Jolyn pääsevän jäähyltä ja heitti laitaan pikkunätin kohti jäähyboksia. Joly karkasi yksin läpi ja sieltähän se taas tunnelista aukko löytyi, Kerho 0-1 johtoon!

Seuraavan jäähyn merkkautti nimiinsä Otto Paajanen kampituksesta, 9.54. Nyt oli kultavadilla tarjolla hämäläisille illan toinen osuma heti melkein ensimmäisen jälkeen. Ei ollut kyllä Kerhonkaan ylivoima vielä siinä iskussa, että ihan kauheaa painetta olisi toiseen päätyyn saatu. Moses kertaalleen menetti hyökkäykseenlähdössä kiekon vaarallisesti omalla sinisellä, tästä syntyi tämän erikoistilanteen vaarallisin paikka vaikkakin “väärän joukkueen” toimesta. Jäähyn päätyttyä sai Kerho paremmin aiheutettua hässäkkää Halosen maalille, Matti Järvisen toinen yritys kimposi kuitenkin päätyverkkoihin ja tilanne päättyi siihen.

Erän viimeisellä vitosella tuli IFK tasoihin. Vaihtoaitioiden välissä nojailtiin laitaan isommalla joukolla, osa odotti jo vihellystäkin väännön seurauksena, mutta jostain kotijoukkue kiekon itselleen kaivoi ja nopealla hyökkäyksellä päästyään sinisen yli, ei Olli Palola paljon asetellut vaan laukoi kiekon ohi Lebedeffin. Loppuminuutit mentiin suht tasaisissa merkeissä ja vasta ajassa 19.48 tuli seuraava pelikatko IFK:n joutuessa heittämään pitkän kiekon. Tästä aloituksesta kiekko saatiin vielä pelattua viivaan ja kun se sieltä maalille toimitettiin, oli Halonen ja IFK helisemässä. Maalia ja pelikellon aikaa käytiin katsomassa videoilta, peliaikaa jäi vajaa sekunti mutta maalia ei tullut joten erätauolle lähdettiin lukemista 1-1. Niilo Halonen torjui avauserässä kaksi laukausta, Daniel Lebedeff yhdeksän kutia kohti maalia.

 

Tasaisesti jatketaan toisessa erässä

Toisen erän alussa parasta kiekollista peliä pelasi HPK:lta Trettenesin johtama ketju. Kyseinen kenttä sai parissa ekassa vaihdossa hyvän hyökkäyspaineen IFK:n päätyyn, mutta lopullinen silaus, eli maali jäi uupumaan. Toisen erän avausvitosen paras paikka mennä kjohtoon tuli Kerholle. Jere Jokinen ja Arttu Pelli pääsivät varkain nousemaan kahdella yhtä vastaan, Jokisen syöttö tyhjälle takatolpalle pomppasi kuitenkin Pellin lavan yli ja tasoissa jatkettiin tämänkin jälkeen.

Sitten nähtiin kaksi lähes samanlaista jäähyä. Ensin IFK:n Leevi Teissala polkaisi ohi Miro Karjalaisesta eikä Karjalainen voinut muuta kuin pysäyttää Teissala kampittamalla. Aloitus Kerhon päätyyn ja heti aloituksesta lähti Antti Pihlström karkuun ohittaen Otso Rantakarin, nyt huitoi Rantakari itsensä boksiin ja peliä jatkettiin melkein kaksi minuuttia neljällä neljää vastaan. Tilaa oli ja IFK oli vähän enemmän pelin päällä tässä vaiheessa, ehkä vähän rohkeammalla pelillä luoden pari vaarallisempaa hyökkäystä Leben maalille. Ja varsinkin kun tasavajaa erikoistilanne päättyi, oli kotijoukkueella pidempi pyöritys josta ei kuitenkaan pelikatkoa ihmeellisempää syntynyt.

Ottelun ja erän ylitettyä puolivälinsä osoitti Otto Paajanen pelikäsitystään Kerhon maalin takana. Paajanen löysi loistosyötöllä maalin edestä Roni Hirvosen ja ainoastaan Lebedeffin refleksitorjunta piti edelleen lukemat samoina. Pari minuuttia tästä järjesteltiin toisessa päässä hikikarpaloita Halosen otsalle. Nyt maalia oli järkkäilemässä Aleksi Mustonen ja Jere Jokinen, Jokisen ujutus etukulmasta ei kuitenkaan tietään rysään löytänyt vaan Halonen sai nojattua tolpan kiinni. Ja kun vauhtiin oli päästy nousi seuraavaksi IFK ja Julius Nättinen. Nättinen syötti hyökkäysalueen läpi maalin takatolpalle Iiro Pakariselle jolla ammotti edessään tyhjä maali. Ei suostunut Daniel Lebedeff antautumaan vaan esitti illan komeimman torjunnan masentaen änärissäkin marinoituneen hyökkääjän.

Ajassa 37.52 paloi sitten vielä käpy Oliver Kiljusella sen verran, että loppuerä oltiinkin alivoimalla. Montaa alivoimaa ei päätöserässä enää kestetä, vaikka tästä kuivin jaloin selvittiinkin. Mutta sen verran alkoi kotijoukkueella askelmerkkejä löytyä ja ensimmäinen pyöritys kesti lähes koko ylivoiman, että jossain vaiheessa helähtää. Erätauolle lähdettiin kuitenkin avauserän maaleilla 1-1.

 

Kuva: Juuso Pellava

Musta pariminuuttinen tuo tappion

Päätöserän aloitti hyvin toisessa erässä onnistunut Trettenesin ketju ja kiekko olikin taas kotijoukkueen puolustusalueella, ihmeitä ei kuitenkaan tästäkään syntynyt ja asetelmia haettiin uudelleen. Parin minuutin jälkeen katosi Kerhon puolustukselta vähän miehet ja heti oli kotijoukkueella vaarallinen paikka Leben luukulla. Avausvaihtoa lukuun ottamatta tuli nyt IFK todella hyvin päälle ja aiheutti ongelmia HPK:n viisikolle kun peliä ei ollut aikaa kunnolla rauhoittaa.

Sitten alkoi mustat hetket, jotka ratkaisi tänään pisteet kotijoukkueen hyväksi. Ajassa 43.55 osui Olli Palola tänään toistamiseen maalin edestä, vieden IFK:n 2-1 johtoon. 45.09 helähti jälleen pönttö, IFK johti 3-1 Micke-Max Åstenin maalilla. Vielä oli aikaa vartin verran jäljellä ja kiri mahdollinen, ajassa 46.25 kävi sitten köpelösti ja Eetu Liukas komennettiin suihkun puolelle isoista ovista taklattuaan Otto Paajasta päähän. Taklaus oli kyllä vahinko täysin, Eetu ja Otto menivät laitaan samalle kiekolle. Liukas tiesi Paajasen tulevan joten Eetu koitti vastataklauksella saada tilanteen haltuunsa, tästä kopsahti kyynärpää leukaperiin ja tuomioksi 5+20. Tästä alivoimaa siis viisi minuuttia, teki IFK lisämaaleja tai ei.

Kerho kesti tämänkin alivoiman ilman takaiskua. Heti ensimmäisestä aloituksesta karkasi Antti Pihlström yksin läpi, mutta Niilo Halonen oli ohittamaton eikä kavennusta nähty. Tämän läpiajon jälkeen otti kotijoukkue pelin haltuunsa ja pyöritti vahvasti. Julius Nättinen kilautti tolppaa Lebedeffin takana mutta jäähyn jälkeen sai Kerho mahdollisuuden lähteä vielä viimeiseen kiriin kahden maalin takaa.

Kauaa ei nokka tuhissut ja ei kunnolla päästy edes kiriä virittelemään kun Otto Karvinen katkaisi kamelin selän iskemällä kotijoukkueelle neljännen osuman tälle illalle. Tämänkin jälkeen Kerho haki kavennusta ja koitti olla aktiivinen mutta ottelun pisteistä ei enää kyetty tappelemaan. Ainoa “tappelu” meinasi syntyä kun Ilari Melart ajoi maalille, laukoi kohti Lebedeffiä ja kun Lebe oli torjunut, runnoi Melart maalivahdin syliin Mathias Trettenesin. Tästä ei Kerhon pakit ja Trettenes innostunut, Melart pistettiin maalin eteen nippuun ja tuomarit saivat tilanteen rauhoitettua. Pari viimeistä minuuttia Kerho vielä sai hyvää pyöritystä aikaan mutta Halosta ei tänään muut ohittanut Jolyn lisäksi. Näin pisteet jäivät Helsinkiin loppunumeroilla 4-1.

Perjantaina matka jatkuu Mikkelissä Jukureiden vieraana. Lauantaina taistellaan taas pisteistä kotona, kun vastaan luistelee Vaasan Sport.

Liput lauantaille tästä!

14.09.2022 21:38

Jaa artikkeli: