Kerho päihitti Stadin kundit

HPK – HIFK 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Lähes täpötäydelle Rinkelinmäelle saatiin vieraaksi herroja Helsingistä, kun sarjassa yhdeksäntenä majaileva IFK haastoi paikallisen Pallokerhon. HPK:n ja HIFK:n kauden kuudes ja toistaiseksi viimeinen kohtaaminen tarjosi yleisölle lämpöä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, eikä erätauollakaan jääty pekkaa pahemmaksi. HPK korjasi lopulta pistepotin komeasti kotiin lukemin 3-1.

Ottelun kulku

Hieman tunnustellen alkaneessa ottelussa ei kauaa ehditty vääntää, kun Ritari-areena räjähti ensimmäistä kertaa. Karskisti voitettujen hyökkäyspään kaksinkamppailuiden jälkeen Niklas Hagman punnersi kiekon siniviivalla päivystäneelle Petteri Nikkilälle, joka toimitti kiekon välittömästi maalille. Kärppänä paikalla oli Juha Koivisto, joka ohjasi kiekon näyttävästi ylähyllylle.

Isännät saivat maalista todellisen virtapiikin ja seuraavaksi maalia hätyyttelivät Juho Keränen ja Oula Palve, jonka näyttävän kisuttelun joutui Arttu Luttinen rikkomaan jäähyn arvoisesti. Kerho rakensi ylivoimalla välittömästi hässäkän HIFK-maalille, mutta Lankinen kesti. Todellinen etsikkoaika tarjoutui, kun Robert Leino veti Sakari Mannisen nurin ja Irwinin Häirikkö soi uudemman kerran. HPK pääsi myllyttämään 5-3 ylivoimaa reilun puolitoista minuuttia, mutta kuin ihmeen kaupalla HIFK:n maali pysyi koskemattomana.

Kerho pommitti Kevin Lankisen vartioimaa maalia myös tasaviisikoin pelatessa ja 1. erään HIFK-vahdille kertyikin peräti 18 torjuntaa. Täysin yhtä päätä pelatun ensimmäisen erän jälkeen isännät johtivat 1-0.

Toisen erän alkajaisiksi pääsi puolestaan Emil Larmi näyttämään taitojaan, kun Juuso Puustinen karkasi yksin läpi. Larmi kuitenkin venytti näyttävästi kiekon tielle ja piti lukemat muuttumattomina. HIFK pääsikin toisessa erässä otteluun mukaan, eikä Oranssi vyöry ollut enää ensimmäisen erän kaltaista.

Kerho pääsi maalin makuun uudemman kerran ajassa 23.41, kun Sakari Manninen tälläsi sydämensä kyllyydestä Niklas Hagmanin tarjoileman lätyn verkon perukoille. Maalia ehdittiin kuitenkin tuuletella vain 17 sekuntia, kunnes kolahti Kerhon maalissa. Oman pään kiekonmenetyksestä rankaisi HIFK:n Henri Tamminen.

HIFK nosti silminnähden karvaustaan ja yritti myös horjuttaa Kerhoa fyysisellä pelillä. Isännät vastasivat lisäämällä liikettä, mutta edes ylivoimalla ei lisäosumia saatu aikaan – siitä piti huolen unelmaottelun pelannut Kevin Lankinen.

Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavista 2-1 lukemista. Helsinkiläiset eivät myyneet nahkaansa halvalla, vaan hakivat tasoitusosumaa aggressiivisesti. HPK ei kuitenkaan levännyt laakereillaan ja tyytynyt vain puolustamaan johtooan, vaan jatkoi vauhdikasta kiekotteluaan.

Vahvan ottelun jälleen pelannut Emil Larmi piti viimeisenä lukkona huolen siitä, etteivät helsinkiläiset missään vaiheessa hätyytelleet Kerhon johtoa ja pettymään joutuivat avopaikoistaan sekä Juuso Puustinen että Henri Tamminen. Arttu Luttisen korkealla mailalla tehtyä hylättyä maalia lähemmäksi eivät helsinkiläiset päässeet.

HIFK myllytti vielä ottelun viimeiset kaksi minuuttia kuudella neljää vastaan, mutta Kerho kesti loppuun saakka. Loppulukemat 3-1 niittasi koko ottelun erinomaisesti pelannut Sakari Manninen ja syöttöpisteen tähänkin maaliin saalisti kukapa muukaan kuin Niklas Hagman.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Ottelun hahmo

Niklas Hagman alkaa olla kevätkunnossa – siitä osoituksena tänään kolme syöttöpistettä ja hurjaa taistelua. Jatkuvasti herhiläisenä kimpussa pyörinyt Hagman pääsi myös silminnähden HIFK:n jättiläispuolustaja Jeff Finleyn ihon alle, eikä kumarrellut kulmahässäköissäkään.

Kunniamaininnat myös väkevän ottelun pelanneelle Sakari Manniselle (2+0) ja joukkuetta hädän hetkellä pystyssä pitäneelle Emil Larmille.

Oho!

Jos oli ottelu täynnä komeita suorituksia, nähtiin erätauolla vielä huikeampi taidonnäyte, kun Mika Metso napautti kiekon pienenpienestä reiästä maalin perukoille ja kuittasi 10 000€ arvoisen maailmanympärimatkan! Onnea Mika!