Kerho hassutteli Ilveksen nurin

Ilves-HPK 3-5 (1-1, 0-2, 2-2)

Kotimaan kiekkoyleisö ja HPK:n liigajoukkue sekä toimitus palailivat sorvin ääreen tapaninpäivän liigakierroksella. HPK aloitti loppuvuoden rutistuksen ja Tampereen tuplaviikon Ilveksen vieraana Hakametsässä. Helppo viikko ei tosiaan ollut odotettavissa, sillä huippuvireinen Ilves oli syksyn mittaan hilannut itsensä sarjataulukon kärkipäähän.

Kerho puolestaan sijoittui äärimmäisen tiukkaan keskikastiin, jossa useampia joukkueita löytyy muutaman pisteen sisällä toisistaan. Illan ottelussa samanaikaisesti käynnissä olevat nuorten maailmanmestaruuskisat olivat verottaneet isäntäjoukkueen kokoonpanoa, kun taas Kerho pääsi peliin oikeastaan parhaalla mahdollisellaan. Pisteet olivat lähtökotaisesti tänään tarjolla.

Vierailija tehokkaalla pelipäällä

Jos kinkut vielä painoivatkin, ei se näkynyt tänään Hakametsässä johon yleisöä oli huippuvastustajaa saapunut katsomaan runsain määrin. Kaukalossa nähtiin pirteää menoa alkuhetkistä saakka, niinkuin kahden hyvää hokia pelaavan joukkuees kohtaamisessa kuuluukin. Maalinteon ottelussa aloitti Ilves, mutta tämän jälkeen Kerho kampesi väkisin kuskin paikalle.

Maalinteon aloitti Kerholta Elmeri Eronen, joka pääsi lämärillään laukomaan kiekon maaliin. Tommi Tikka teki puolestaan loistavan maskin osumaan. Ville Kolppanen ja Ilveksen aitio näkivät tilanteessa maalivahdin häirinnän, joka ei kuitenkaan tilanteessa ollut kenenkään muun mielestä Kolppasen ajauduttua maalivahdinalueen ulkopuolelle. Jari Levonen näytti aloituksen keskelle ja tasatilanteesta lähdettiin toiseen erään.

Toisessa erässä Kolppasen maalilla kolisivat etukulmat kahdesti. Jere Innala pääsi kiepauttamaan itsensä maalin takaa vetosektoriin ja vei Kerhon johtoon. Hieman myöhemmin puolestaan Valtteri Puustinen ui ylivoimalla keskustaan, laukoen niinikään ranteellaan kiekon etutolpan ja Kolppasen väliin ja vierasjoukkue näin kahden maalin karkumatkalle.

Ilvekselle tarjottiin kolmannessa erässä ylivoimalla mahdollisuuksia ja se ehti jo kaventaa ottelun, mutta seuraavaksi Markus Nenonen osui vuorostaan kun kiekko painui ehkä hieman helpostikin verkon perukoille jo neljännen kerran.

Tampereen tupla osa 1 – pisteet kotiin

Kerho tuli peliin kokonaisuudessaan hyvällä ilmeellä ja hassutteli etenkin toisessa erässä vastustajaa vieraskaukalossa mielin määrin. Joona Voutilainen otti niskalenkin virkaveljestään Kolppasesta ja suoriutui maalivahtien kamppailusta tänään selkeänä voittajana. Ilves tuli vielä maalin päähän, mutta Markus Nenonen sinetöi loppulukemat tyhjään maaliin. Näin kolme pistettä lähti Kerhon matkaan loppulukemin 3-5 viikon ensimmäiseltä Tampereen reissulta.

Mansesteriin matkataan taas lauantaina 28.12. Hakametsässä vastaan asettuu tällä kertaa Tappara, joten juurikaan helpompaa ottelua ei ole tuolloin luvassa. Vuoden viimeinen kotiottelu pelataan maanantaina 30.12. ja vastustaja on jälleen huippuluokkaa, kun kylään saapuu JYP.

 

26.12.2019 20:59

Jaa artikkeli: