Kaksi pistettä vauhdikkaan illan päätteeksi

HPK-Ässät 3-2 vl (1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 1-0)

Kerho jatkoi voittoputkeaan Porin Ässien kustannuksella. Täysi pistepottikin oli lähellä, mutta Ässät kiri tasoihin kolmannessa erässä. Voittolaukauskilpailun ratkaisi Zach Hamill. Varsinaisella peliajalla osuivat Petteri Nikkilä ja Jesse Saarinen.

DSC_3836

Ottelun alkuhetkillä HPK joutui alivoimalle kahdesti peräkkäin, kun Antti Bruunille ja Marek Viedenskylle tuomittiin kaksiminuuttiset. Joukkue selvisi kuitenkin molemmista ja hetkeä myöhemmin oli HPK:n vuoro pyörittää ylivoimaa. Ja se tuotti heti tulosta. Joonas Vihkon loistava poikittaissyöttö tavoitti Petteri Nikkilän, joka niittasi suoraan passista lukemiksi 1-0. Maali oli Nikkilälle kauden viides.

Kerhon 2-o-osuma syntyi ajassa 27.18. Juuso Vainio ajoi väkevästi hyökkäysalueelle ja jätti kiekon Jesse Saariselle. Samalla Vainio sitoi Ässä-puolustajan itseensä ja loi Saariselle vapaan väylän ajaa keskelle. Saarinen otti tyhjän tilan pois ja laukoi vastustamattomasti verkot tötterölle. “Jepen” tuuletuksesta näki, että onnistuminen teki mannaa. Maali oli kultakypärälle kauden kahdestoista. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Petteri Nikkilä.

DSC_3722

Kiilholman kyseenalainen kavennus

Kerholla oli oiva tilaisuus karata jo kolmen maalin karkumatkalle, kun Ville Järveläinen petasi loistavan vetopaikan Saku Salmiselle. Ässä-vahti Juuso Riksman venyi torjuntaan ja piti vieraat pelissä mukana.

Ässät nousi maalin päähän ajassa 52.57. Osumaa edelsi Ässä-hyökkääjä Juha Kiilholman poikittainen maila Petteri Nikkilän selkään. Päätuomarit eivät tätä jäähyn arvoiseksi noteeranneet, joten Kiilholmalla oli helppo työ iskeä maalin edestä lukemiksi 2-1. Tilanne aiheutti parranpärinää, mutta maali hyväksyttiin.

Vieraiden tasoitusmaali syntyi kolme minuuttia myöhemmin. Puolustaja Garret Stafford syötti oivaltavasti ristiin täysin vapaaksi unohtuneelle Tuomas Huhtaselle, joka laukoi kiekon yläkulmaan. Juuse Sarokselle ei jäänyt tilanteessa mahdollisuuksia.

DSC_3795

Hamill maalaa, Saros hoitaa loput

Jatkoajalla Kerho oli alakynnessä. Purkutilanteet epäonnistuivat ja Ässät pääsi myllyttämään pitkiä jaksoja. Paras paikka avautui Sami Lähteenmäelle, mutta Saros torjui HPK:n voittolaukauskilpailuun.

Rankkareissa ensimmäisenä laukonut Zach Hamill iski kiekon tarkasti räpyläpuolen alakulmaan. Kun Saros nollasi kaikki Ässä-yritykset, jäi tärkeä lisäpiste Hämeenlinnaan.

– Muutama puolustusvirhe kolmannessa erässä maksoi yhden pisteen, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen mietiskeli ottelun jälkeen.

DSC_3855

Ottelun tilastot

Seuraavaksi vastaan asettuu KalPa. Ottelu pelataan Rinkelinmäellä tiistaina 20.1. klo 18.30 alkaen.