ISOMPI HUNAJAKIPPO HÄMEENLINNAAN

TPS-HPK 2-3 ja. (1-0, 1-1, 0-1, 0-1)

Turun pimenevässä syysillassa nähtiin tasainen sarja-avaus HPK:n ja TPS:n välillä. HPK:n sankariksi jatkoajalla nousi lopulta Arsi Piispanen.

Alkuseremonioiden ja Maamme-laulun jälkeen HPK otti ohjat käsiinsä kentällä. HPK hallitsi avauserää ja sai luotua muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Parhaimmat paikat avausosuman tekoon siunaantui ylivoimalla Jesse Saariselle, sekä Marko Luomalalle. Luomalan tolppa-laukausta lähemmäksi maalia kerho ei kuitenkaan päässyt. Erän edetessä kotijoukkuekin pääsi paremmin peliin mukaan ja sai onnekkaan johto-osuman aikaan 17.20. Santtu Huhtala nousi laidasta hyökkäysalueelle, kiersi HPK-maalin ja kiepautti kiekon maalin eteen. Maalin edessä kiekko pomppi epäonnekkaiden kerholaisten luistimista maaliin ja näin TPS pääsi erätauolle johtoasemassa.

Rikkonainen toinen erä

Toisen erän alkuun HPK:n Juha Alen sai hieman kyseenalaisen jäähyn laitataklauksesta. HPK:n mainion alivoimapelaamisen ansiosta TPS  ei saanut ylivoimalla mitään aikaiseksi, sen sijaan HPK värkkäsi tasoitusosuman. Ville Viitaluoma ja Jesse Saarinen karvasivat kiekon TPS-puolustukselta. Saarinen lähetti Joni Tuomisen ja Viitaluoman 2-1 -ylivoimahyökkäykseen. Tuominen tarjoili kiekon Viitaluomalle, jonka rystyvippaus yllätti Atte Engrenin. Maali syntyi alivoiman aikana ajassa 25.02.

HPK jatkoi jäähyilyä ja noin kaksi minuuttia tasoituksen jälkeen TPS siirtyi uudestaan johtoon. Corey Locke siirsi Mikko Tolvasen sylkemän kiekon lähietäisyydeltä maaliin. Syöttöpisteet Rasmus Ristolaiselle ja Hannu Pikkaraiselle.

Toisen erän aikana HPK joutui tappamaan alivoimaa yhteensä kahdeksan minuutin ajan. Erän aikana myös HPK:n Jere Salllinen joutui jättämään kentän saatuaan laukauksen jalkaansa. Sallinen ei pelannut enää loppupelin aikana.

Tasainen kolmas erä

Komanteen erään HPK tuli ryminällä. Ajassa 41.35 Marko Luomala oli unohdettu TPS-maalin eteen täysin yksin. Luomala nautiskeli tilanteesta täysin siemauksin ja pelasi Engrenin jäihin, minkä jälkeen “luti” siirsi keikon varmasti turkulaisten pömpeliin. Luomalan maalin tarjoiluista vastasi tällä kertaa Tuomas Santavuori ja Aleksi Laakso.

Luomalan maalin jälkeen molemmat joukkueet saivat mahdollisuuksia voitto-osuman tekoon muutaman kerran ylivoimalla. Parhaan tilanteen maalin tekoon noin minuutti ennen päätössummeria sai Jesse Saarinen. Saarinen ajautui kuitenkin liian lähelle maalia, eikä saanut nostettua kiekkoa yli Engrenin. Näin varsinainen peliaika tasattiin ja edessä oli jatkoaika.

AAAAARSIIII PIIISPANEEEEN!!

Jatkoaikaa oli ehditty pelata 58 sekuntia, kun TPS:n Travis Ehrhardt:lle tuomittiin kahden minuutin jäähy ja HPK pääsi pyörittämään 4-3 ylivoimaa. Kiekko pelattiin Arsi Piispaselle, jonka jo viime kaudella timanttiin hiottu “karmea” lämäri painui TPS-maalin ylänurkkaan. Piispasen edelliskaudella kirjoittaman blogin mukaan lämäriä harjoitellessa on jopa mailakin mennyt poikki. Syöttöpinnat kirjauttivat tileilleen Santavuori ja Tuominen.

Piispasen maalin myötä Hämeenlinnaan kaksi pinnaa ja turkulaisyleisölle jäi yhden pisteen lisäksi ainoastaan yhteistyökumppaneiden tarjoamat perunalastut kotiinviemisiksi.

Avausottelun perusteella HPK:n alivoimapelaamista voidaan pitää onnistuneena. Yksittäisistä pelaajista esiin voidaan nostaa myös Dan Spangin vahva kiekollinen pelaaminen. Ainakin HK Areenan ylälehtereille näytti, ettei miehellä ollut koskaan kiire kiekon kanssa, vaan mies joko siirsi keikon järkevästi eteenpäin tai kuljetti itse pelivälineen hyökkäysalueelle.

Tästä on hyvä jatkaa lauantaiseen kotiavaukseen Ilvestä vastaan. Kiekko putoaa jäähän Ritari-areenalla lauantaina kello 16.00. Ovet avoinna jo klo 14.00. Janne Mellin band Kerho-ravintolassa klo 14.30 ja taikuri Tuovinen eteläpäädyn aulassa klo 15.00! Tervetuloa!