HPK:n liigajoukkueen testauksessa ei ilmennyt lisää koronalöydöksiä

HPK:n liigajoukkueen koronatestitulokset ovat valmistuneet ja kaikki vastaukset ovat negatiivisia. HPK:n liigajoukkueen lopullinen koronalöydöslukema jää siis jo aiemmin tiedotettuun kahteen.

HPK on tehnyt elokuun alusta alkaen paljon toimenpiteitä koronan välttämiseksi. HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kertoo liigajoukkueen toimien olleen todellisessa testissä nyt nähdyn koronavaiheen aikana.

– Ennakoivat toimenpiteemme olivat ratkaisevia kahden viime viikon aikana. Asetimme toiminnankeskeytyksiä heti, kun meillä oli tietoa mahdollisista altistumisista. Negatiiviset testitulokset osoittavat, että tiukka hygieniakuri on toiminut pukuhuoneen sisällä ja muutoinkin harjoituksissa. Tämä oli todellinen testi meille ja annan henkilökunnallemme tunnustuksen ohjeiden noudattamisesta, kertoo Toivanen.

Toivasen mukaan urheilupuoli tarkastelee toimintaansa vielä tarkemmin jatkossa. Linjanvetoja tehdään yhteistyössä HPK-Juniorijääkiekko ry:n kanssa.

– Jatkossa tarkastelemme vielä lisää sisäisesti joukkuerajoja ylittävää pelaajaliikennettä sekä pukuhuonekäytävillä arjessa tapahtuvaa liikkumista. Pyrimme pitämään joukkueet mahdollisimman erillään. Pelaajien siirtoja joukkueesta toiseen tehdään vain harvakseltaan.

Karanteeni pitenee

HPK:n liigajoukkueesta karanteeniin asetettujen karanteeniaika pitenee aiemmin ilmoitetusta mahdollisten altistumispäivien lisäännyttyä. Karanteeni päättyy 23.9.2020, jolloin liigajoukkue kokoontuu ensimmäisen kerran. Kaikkia liigajoukkueen jäseniä ei ole asetettu karanteeniin heidän oltuaan poissa toiminnasta mahdollisina altistuspäivinä. Karanteenin aikana HPK:n liigapelaajat harjoittelevat karanteeniohjeiden mukaisesti itsenäisesti muun muassa ulkoilemalla ja pysyen poissa kontaktista muiden ihmisten kanssa.

18.09.2020 12:15

Jaa artikkeli: