HPK voitokkaasti tauolle

HPK-Blues 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

HPK ja Blues tarjosivat lauantaiselle yleisölle hienon jääkiekko-ottelun, jossa HPK:n Miikka Männikkö pääsi iskemään voittomaalin. Ottelu oli värikäs loppusekunneille asti espoolaisten turhautumisten muodossa.

Ensimmäinen erä oli joukkueilta todella tarkkaa peliä. Maalipaikat olivat harvassa ja ainoana tilastomerkintänä erästä pöytäkirjaan jäi Jyrki Louhen kahden minuutin rangaistus.

Toisessa erässä komeita osumia

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen loppui. Kurinalainen ja virheetön peli oli valttia. Pari kertaa Blues-vahti Iiro Tarkki pääsi nöyryyttämään HPKlaisia. Niin Jyrki Louhi kuin Juuso Puustinenkin pääsivät ihastelemaan Tarkin räpylän heilahdusta.

Ensimmäinen maali nähdään vasta ottelun puolivälin jälkeen. HPK pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa. Ylivoimapeli pyöri hyvin, mutta kiekkoa ei aluksi saatu maaliin millään. Blues pääsi purkamaan tilanteen, jonka HPK kuitenkin hienosti käänsi keskialueella. Mathias Porseland toi kiekon alueelle ja laukoi Jere Karalahden jaloista ranteella komeasti kiekon tolpan kautta maaliin. Tähän osumaan syötön ansaitsi Jukka Laamanen.

Pari minuuttia ennen erän loppua ylänurkka heilahti toistamiseen. Miikka Männikkö hakeutui kiekon kanssa vapaaseen paikkaan ja tulinen rannari sujahti verkon perukoille. Esityön hienoon maaliin tekivät Joonas Nättinen ja Marko Tuulola.

Blues pääsi vielä kaventamaan puoli minuuttia ennen erän loppumista. HPK:n huolimaton oman pään pelaaminen kostautui ja Camillo Miettinen sivalsi tilanteeksi 2-1 ennen kolmatta erää. Hienon pelin pelannut HPK-vahti Juha Metsola joutui jättämään hyvästit nollapelille.

Bluesin pääkoppa hajoaa lopussa

Kolmannessa erässä HPK loi vaarallisimmat maalipaikat ja osuikin vielä kahdesti. Bluesin Jere Karalahti laukoi kiekon yli HPK-maalin, joka rännin kautta lipui Juuso Puustiselle. Puustinen haisteli tilanteen ja läpiajosta laittoi kiekon rystypuolelta ohi Iiro Tarkin.

Viimeisen naulan Bluesin arkkuun naulasi 24 sekuntia ennen loppua Scott Barney. Hän pääsi tyylittelemään lukemiksi 4-1 tyhjään maaliin. Joona Karevaara kartutti osuman myötä pistetilastoaan syötön verran.

Tapahtumat eivät kuitenkaan tähän loppuneet. Jostain kumman syystä Bluesin Patrik Lostedt haastoi HPK:n Aleksi Holmbergin tappeluun. Holmberg vastasi kutsuun ja otti oivan päänahan Lostedtilta voittamalla tappelun. Katkon jälkeisestä aloituksesta kaksi sekuntia ennen loppua Bluesin Roope Talaja hyppäsi Jyrki Louhen niskaan. Louhi ei tehnyt elettäkään vaan tyytyi hymyilemään Blues-pelaajan rimpuilulle. Talaja ansaitsi tempauksestaan suihkukomennuksen kuten Lostedt ja Holmbergkin.

Valmentaja Petteri Hirvonen oli tyytyväinen.
-Hyvä lopetus rankalle viiden viikon putkelle. Tauko tulee kyllä meille hyvään paikkaan, jos vaikka saataisiin miehiä terveiksi. Uudet miehet alkavat näköjään kotiutua paremmin ja paremmin.

Blues-pelaajien turhautumista Hirvonen ei ymmärtänyt.
-En käsitä, että turhautuminen puretaan tuolla lailla vastustajaan. Me ollaan totuttu tiuskimaan vain toisillemme.

Kultakypärää kantava Juuso Puustinen on saanut ketjuunsa nuoren Joonas Nättisen, joka paikkaa loukkaantunutta Ville Viitaluomaa.
-Nättinen on pelannut hyvin, mutta totta kai Vilin poissaololla on merkitystä. Tuollaisen pelaajan poissaolo vaikuttaisi minkä tahansa joukkueen peliin, sillä hän on kuitenkin yksi parhaista senttereistä SM-liigassa, kuvaili Puustinen ottelun tauottua.

Maajoukkuetauon HPK harjoittelee kovaa ja pelaa seuraavan kerran pelipaita puetaan päälle 15.2 Lahdessa Pelicansia vastaan. Seuraava kotiottelu on torstaina 17.2, jolloin vastaan luistelee SaiPa.