HPK kaatoi KalPan jälleen kotonaan

HPK – KalPa 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

HPK kaatoi KalPan toistamiseen kotona. Kauden toinenkin kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi kotijoukkueen voittoon.

Sähäkkä alku

HPK jatkoi kotiotteluitaan Kuopion KalPaa vastaan. Ottelu oli jo siis toinen joukkueiden välinen kohtaaminen Rinkelinmäellä tällä kaudella. Viime kohtaaminen oli sinänsä hyvin muistissa alle parin viikon takaa, kun HPK löylytti KalPaa lukemin 5-1.

Keskiviikko-illan ottelu alkoi sähäkästi, kun kotijoukkue aloitti maalinteon jo 24 sekunnin pelin jälkeen Eetu Tuulolan iskettyä ottelun ensimmäisen maalin. Syöttömerkinnän maaliin sai Teemu Turunen. Ottelu jatkui maalin jälkeen kotijoukkueen lievässä hallinnassa.

Ottelun ensimmäisen jäähyn sai HPK:n Miro Ruokonen melko heppoisen näköisesti. KalPan ylivoima ei kuitenkaan saanut ihmeitä rakennettua. Kerho pääsi ensimmäisestä kertaa ylivoimalle pari minuuttia tästä myöhemmin, mutta muutamasta paikasta huolimatta ei tulosta maalien muodossa. Merkille pantavaa ensimmäisessä erässä oli se, että KalPa pelaajat pitivät useamman kerran kasvojaan kontaktitilanteiden jälkeen. Yhdestä tällaisesta tuli HPK:n Eetu Tuulolalle myös rangaistus. KalPan ylivoima rakensi tällä ylivoimalla muutaman vaarallisen paikan, mutta HPK maalissa Emil Larmi koppasi nämä hyvin.

20181017, Ice Hockey Finnish Elite league match HPK vs Kalpa, Ritari areena, Hämeenlinna, Finland

Deja vu ilmiö

Erän puolivälin jälkeen HPK:n Robert Leino pääsi iskemään pelin kahteen nollaan. Maali syntyi parin nopean syötön ansiosta, josta Leino pääsi puolittaiseen läpiajoon. Syötön tarjoilivat Markus Nenonen ja Petteri Nikkilä.  Loppuerään vielä pari Salomonin tuomiota jäähyjen muodossa, mutta maalimerkintöjä erään ei enää saatu. Yhtäläisyyksiä pelissä oli siis kauden aikaisempaan joukkueiden kohtaamiseen.

KalPan päävalmentaja Sami Kapanen totesikin pelin jälkeen seuraavasti viitaten edelliseen vierailuun Hämeenlinnassa.

– Vähän ollaan oltu viime vierailun jälkeen kadoksissa oman pelin kanssa. Lähtökohtaisesti työmäärä ei ole riittävä ja otteluiden alut ovat liian verkkaisia. Reilu viikko sitten otettiin lunta tupaan täällä ja samanlainen alku oikeastaan tänäänkin.

HPK:n päävalmentajan Antti Pennasen kommentit olivat tietenkin positiiviset pelin jälkeen

-Tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Meiltä loistava lähtö peliin, eka 20 minuuttia oli meiltä tosi hyvä. Ennen kaikkea toinen maali oli kyllä hieno, siinä tapahtui paljon hyviä voittavia asioita.

Peli tasoittui ja toisen erän loppupuolella kova taklaus

Toinen erä alkoi tasaisesti ja erän ensimmäinen tilastomerkintä tulikin KalPan kavennusmaalin muodossa. KalPan ranskalaisvahvistus Alexander Texier pääsi ajamaan kohti maalia iskemään kiekon maaliin ohi Larmin. HPK:n Jere Innalalle avautui erän puolivälin jälkeen läpiajo, jonka KalPa maalivahti Denis Godla kuitenkin hoiti oikea-aikaisella vastaantulolla.

Erän loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, kun KalPan Eetu Luostarinen taklasi HPK:n Jan Brejcakia. Brejcak loukkaantui ja Luostarinen lensi ulos pelistä. Taklaus oli kova ja jokainen voi hidastuksien perusteella muodostaan oman mielipiteensä siitä. HPK pääsi siis 5 minuutin ylivoimalle. Ylivoiman alkuun HPK:lla oli vaikeuksia saada ylivoimaa pyörimään ja KalPa pääsikin 2-1 vastahyökkäykseen, jonka Larmi hienosti kuitenkin selvitti. Pennanen otti aikalisän nopeasti tämän jälkeen ja se kannatti. Ylivoima pyöri aikalisän heti paremmin ja HPK pääsikin tekemään ylivoimalla 3-1 maalin. Maalintekijänä Valtteri Puustinen ja kyseessä oli samalla Valtterin uran avausmaali.

Ottelun kolmannessa erässä näkyi pelin tunnetila, kun lähes joka vihellyksen jälkeen oli pientä nuhjausta joukkueiden välillä. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus maalintekoon ensimmäisen kympin aikana, mutta maaleja ei nähty.

-Toka erä oli meiltä huono, siinä vähän sählättiin. KalPa nosti siinä ja tiedettiin, että sieltä tulee vahvasti. Meillä alkoi osalla pelaajilla katoamaan fokus siinä mitä on voittava jääkiekko. Kolmannessa tehtiin sitten se tarvittava, ei annettu montaa paikkaa ja puolustettiin hyvin.  Pennanen kommentoi

Kolmannen erän ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin ajassa 51.11, kun KalPan Konsta Mäkinen otti kampitusjäähyn. Ylivoima mentiin kuitenkin ilman maalia kotijoukkueen hyvästä pyörityksestä huolimatta. KalPa otti vielä toisen jäähyn kolmanteen erään ajassa 56.14, joka söi myös vierasjoukkueen kiriä. KalPa pääsi vielä puolisen minuuttia ennen ottelun loppua kokeilemaan ylivoimalla ja ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut enää maalinteossa. HPK:n voittoputki sai siis jatkoa komeasti lukemin 3-1.

Pelit jatkuvat perjantaina kotiottelulla Mikkelin Jukureita vastaan. Tervetuloa hallille!