HC Pilsenin vieraana vahva toinen erä toi mukaan yhden pisteen

HC Pilsen – HPK 5-4 JA (0-0, 1-3, 3-1, 1-0)

Pilsen oli vahva ensimmäisessä erässä mutta Kerhon puolustus kesti kotijoukkueen lähentelyt hyvin. Laukaukset kohti maalia kotijoukkue vei avauserässä 13-0. Toiseen erään tuli tutumpi Kerho, toinen erä oli vahvaa suorittamista josta palkintona kolme tehtyä maalia ja ansaittu 1-3 johto. Kolmas erä oli tasaista kunnes jäähyt kostautui ja Pilsen pääsi peliin mukaan vieden sen jatkoajalle. Jatkoaikaa ehdittiin pelata 1.51 minuuttia, jolloin Pilsenin Petr Straka laukoi lisäpisteen kotijoukkueelle.

Jäähyjen värittämä ensimmäinen erä

Ensimmäinen erä CHL-kiekkoa oli alkuun tunnustelevaa molemmilta. Avausvaihdossa Cornet pelasi Puustiselle huipputontin, josta ei mustaa maaliin asti saatu. Molemmille joukkueille tuomittiin ekalle kympille yhdet kahden minuutin rangaistukset, kerholaisista boksissa kävi Miro Karjalainen. Karjalaisen jäähyn ensimmäisen minuutin tappoi lähes kahdestaan Kanninen ja Tavi pitäen kiekkoa pitkään hyökkäyspäädyssä. Erän puolen välin kohdalla kotijoukkue, HC Pilsen heilutteli lievästi tahtipuikkoa ja loi muutaman loistavan maalipaikan Kerhon maalille. Antti Karjalainen pelasi loistoerän ja otti parikin kertaa luulot pois Pilsenin hyökkääjiltä. Erän loppupuoliskolla sai Nikkilä (14.33) koukkaamisesta, ja Nenonen (17.49) kampituksesta jäähyt. Ylivoimat pyöri osittain hyvin Karjalaisen maalin ympärillä mutta puolustus toimi ja erätauolle lähdettiin maalittomasta tilanteesta. Karjalaiselle Kerhon maalissa kirjattiin 13 torjuntaa, Pilsenin Dominik Frodl selvisi vähän vähemmällä, 0 torjuntaa.

Frodlin painajainen ja oranssi läpiajovyöry

Jos ensimmäisessä erässä tahtipuikko oli Pilsenin hallussa, kävi joku sen erätauolla hakemassa oranssiin leiriin. 21.19 oli pelattu kun Jere Innala nousi siniviivan yli ja ampui ensimmäisen laukauksen kohti Frodlia, etuyläkulma auki ja Kerho 0-1 johtoon. Reilu minuutti edellisestä ja oli ykköskentän vuoro jauhaa päätypeliä, Cornet löysi Nikkilän pisteiden välistä, joka ranteella tinttasi lukemiksi 0-2. Tässä vaiheessa oli hallinta täysin Kerholla ja kohta oli Innala läpi yrittämässä lisätä johtoa. 25.37 sai Ruokonen kaksi minuuttia koukkaamisesta ja Pilsenille annettiin mahdollisuus tulla peliin mukaan. Alivoima ja puolustus oli edelleen kovassa kunnossa, jäähyn loputtua Miro Karjalainen vielä blokkasi maalipaikan tyhjästä maalista. Jäähyltä päästyään oli Ruokonen yksin läpi, tämänkin Frodl torjui. Erän puolessa välissä ensin Innala pelasi puolittaisen läpiajon Tikalle ja myös Luceniuksen ketju pyöritti peliä hyökkäyspäädyssä erittäin vahvasti. HC Pilsen käytti aikalisänsä ajassa 31.13 ja saikin siitä hetkellisesti lisää virtaa. Kerhon pyörityksen jälkeen pääsi Jaroslav Kracík nousemaan laidasta, ampui tarkan laukauksen takayläkulmaan ja kavensi tilanteeksi 1-2. Kavennuksen jälkeen, jälleen Innala oli pahanteossa, nyt Nenosen kanssa 2vs1-hyökkäyksellä mutta “Inin” laukauksen edessä oli Frodlin patja. Aikaan 35.50 pysäytettiin vielä kellot kertaalleen maalin muodossa. Ruokonen heitti kiekon maalin eteen ja Pilsenin pakin kautta se pomppi maaliin, 1-3. Erän pari viimeistä minuuttia oli kotijoukkueen hallintaa, pari tiukkaa maalitilannettakin oli jotka Kerho selvitti, osittain onnellakin. 39.47 ajassa sai Friman vielä 2min. jäähyn jonka alun ainakin Kerho selvitti.

Maali-iloittelu jatkuu

Kolmas erä alkoi Frimanin jäähyn tappamisella mutta jälkitilanteesta, 41.49, Peter Ćereśňák kavensi viivalaukauksella tilanteeksi 2-3. Maalin jälkeen peli hetkeksi rauhoittui, kunnes 45.20 ajassa Nenonen laukoi hirmuranteellaan lukemiksi 2-4, syöttöpisteelle Innala. Ennen erän puolta väliä sai ensin Miro Karjalainen kampituksesta kakkosen, jonka Kerho selvitti. 50.17 vihellettiin vähän kyseenalaisesti Otto Latvalalle maalin siirtämisestä jäähy josta Pilsen onnistui ajassa 51.00 rankaisemaan Tomáš Mertlin toimesta. Maalin jälkeen oli Kerholla pari paikkaa karata jälleen kahden maalin karkumatkalle, ensin Luceniuksen nosto meni takakulmasta ohi, eikä Frimanin vapauttama Puustinen osunut laukauksellaan tolppien väliin. Pilsen aloitti raivoisan takaa-ajon ja 56.12, onnistui Jakub Pour yllättämään Karjalaisen neljännen kerran ja peli oli tasan 4-4. Pilsen jatkoi voittomaalin hakemista ja reilu kaksi minuuttia ennen loppua otti Pennanen aikalisän rauhoittaakseen ryhmäänsä. Summerin soidessa oli jatkoaika edessä.

Jatkoajalla Pilsen ratkaisee

Jatkoaikaa ehdittiin pelata kolmella kolmea vastaan minuutin verran, kun Nikkilä pääsi nokikkain Frodlin kanssa. Kiekko jäi vähän jalkoihin ja maalia saatiin vielä odottaa hetken verran. Seuraavasta hyökkäyksestä Petr Straka ei ensimmäisellä laukauksella onnistunut Karjalaista yllättämään mutta toinen meni ja kotijoukkue sai jatkoajalta lisäpisteen loppulukemin 5-4.

Tsekeistä mukaan yksi piste ja matka jatkuu kohti Sveitsiä, jossa lauantaina asettuu vastaan EV Zug. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 18.00.

29.08.2019 21:39

Jaa artikkeli: