Hämeen herruuden toinen ottelu Kerholle, Pelicans kumoon 2-1

2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

26.50 Philippe Cornet 1-0 (Michael Joly, Sean Collins)

28.00 Otto Latvala 2-0 (Joel Janatuinen, Oliver Kiljunen)

Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa.

Viikon sisään pelattiin jo toistamiseen Hämeen herruudesta. Viime perjantaina Kerho haki Lahdesta tylyn 0-3 voiton ja tänään jatkettiin voittoputkea 2-1 voitolla! Kerhon maaleista vastasivat maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä Philippe Cornet ja Otto Latvala reilun minuutin sisällä, eikä Pelicans lopulta tästä enää noussut. Pelicans vei ottelun kolmannen erän nimiinsä mutta Kerhon maalia vartioinut Eetu Laurikainen ei ollut enää yllätettävissä, joten kaikki kolme pistettä jäi Hämeenlinnaan. Hämeen herruudessa pistetilanne siis nyt 6-0 ja maalit 5-1.

Maaliton avauserä Pohjantähti areenassa

Hämeen herruuden toinen osaottelu lähti käyntiin molempien osalta tunnustellen, eikä avausminuuteilla nähty ihmeitä. Ensimmäisen torjunnan ottelussa otti Jasper Patrikainen, vasta kolmen peliminuutin jälkeen. Ja ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli Pelicansin Jiri Smejkalille neljän minuutin kohdalla, jonka Eetu Laurikainen kuitenkin sai torjuttua.

Tilastopöytäkirjat saatiin avata ajassa 6.19, Arttu Pellin saadessa boksia kiinnipitämisestä ja vieraat saivat illan ensimmäisen ylivoimansa. Pelicansin ylivoima pyöri suht mallikkaasti, ainoastaan Kerhon parempi alivoima ja Laurikainen oli esteenä lahtelaisten avausmaalille. Ylivoiman ensimmäisellä minuutilla pelattiin avopaikka maalin eteen Henri Nikkaselle, joka kuitenkin pyyhki kiekosta vain pölyt ja kuti jäi torsoksi. Toinen  loistotontti siunaantui Antti Tyrväiselle ylivoiman viimeisellä sekunnilla, mutta tämän poimi Laurikainen nätisti.

Jäähyn jälkeen jäi ottelun ote hienokseltaan Pelicansille hetkeksi, kunnes Kerho käänsi momentumin itselleen luomalla painetta lahtelaispäätyyn Patrikaisen kulmiin. Kulmiin siksi, että molempien joukkueiden hyökkäykset lähes järjestäen päätyivät kulmapainiksi ja useimmiten kulmasta voittajana tuli ulos puolustava joukkue. Ja tästä syystä erän torjuntamäärätkin jäivät vähäisiksi, Jasper Patrikainen kolme, ja Eetu Laurikainen neljä torjuntaa.

Kokonaisuudessa erän alku oli Pelicansin ja erän viimeinen vitonen taas mentiin Kerhon määrätessä tahdin, Pelicansin joutuessa roiskimaan pitkiä kiekkoja. Kerholaisittain erän paras maalipaikka tuli kuudentoista peliminuutin jälkeen Oliver Kiljuselle. Henri Kanninen kiersi kiekollisena maalin ja löysi syötöllään Kiljusen lavan vapaana. Tähän ehti kuitenkin Patrikainen eteen, siivoten patjatorjunnallaan tilanteen ja lukemat säilyivät muuttumattomana.

Kun erää oli pelaamatta pari minuuttia laukoi kerholaispakki kiekon viivasta ranteella kohti Patrikaista. Juuso Ikonen oli tekemässä maskia ja ikävästi kiekko nousi suoraan Ikosta leukaan. Tästä tilanteesta Juuso luisteli verta vuotaen suoraan pukukoppiin paikattavaksi.

Kerho kypsyttää lahtelaista lintupaistia

Toisen erän alku toi heti alkuun kaksi erikoisuutta mukanaan. Ensin pääsi yksin läpi Arto Laatikainen, jonka Patrikainen torjui ja kun Ladan läpiajo oli nähty, saapui Juuso Ikonen pukokopista vaihtoaitioon leukamaskissa ja pelinumerolla kahdeksan. Numeron vaihto johtui yksinkertaisesti siitä syystä, että Ikosen oikea pelipaita tahriintui vereen eikä sitä voinut enää käyttää ennen pesukoneen pyöräyttämistä.

Pelicansilla oli erän ensimmäiset maalipaikat karata johtoon neljän minuutin pelin jälkeen. Laurikainen kuitenkin selvitti ensin Aatu Jämsenin ohjauksen maalin edestä ja heti perään Lukas Jasekin ampuman laukauksen pisteiden välistä. Ja näistä kun selvittiin, otti Kerho isännän otteet käyttöön ja paineli samointein johtoon. Michael Joly ja Sean Collins karvasivat kiekon lahtelaisilta itselleen, Joly pääsi laukomaan ja Collins sai ohjattua kiekon kiusallisesti Patrikaisen kainaloon. Patrikainen ei kiekkoa havainnut pudottaneensa ja lopulta kellot pysäytti Philippe Cornet aikaan 26.50.

Eikä kauaa odoteltu sitten seuraavaa osumaa! Ajassa 28.00 tinttasi Otto Latvala viivasta Kerholle jo kahden maalin johdon, tähän syöttäjiksi Joel Janatuinen ja Oliver Kiljunen. Tässä vaiheessa Tommi Niemelä otti aikalisän ja rauhoitti lahtelaisleiriä uuteen nousuun. Vaan ei auttanut sekään, hetki tästä ja Latvala kilisytti rautoja Patrikaisen selän takana. Seuraavalla minuutilla oli Oliver Kiljusella parikin paikkaa katkaista Pelicansin niskaa, mutta Patrikainen ei taipunut. Ja kun vauhti oli saatu päälle, ei meinannut Kerhon juna pysähtyä millään, seuraavat pari minuuttia Kerho jauhoi lahtelaisviisikkoa ihan puhki hakien kolmatta maalia ahnaasti. Pyörityksen viimeinen paikka tuli Arto Laatikaiselle, jonka veto epäonnistui viivasta ja Pelicans sai tilanteen purettua.

Sitten kävi se, mikä käy epätavallisen usein. Ossi Ikoselle jäähy estämisestä ja Pelicansille annettiin mahdollisuus tulla vielä mukaan peliin ylivoimalla. Nyt ei kestänyt enää Kerhonkaan huippualivoima, vaan Jiri Smejkal toi Pelicansin maalin päähän ylivoimalla Aatu Jämsenin ja Teemu Erosen syötöistä. Maalin jälkeen sattui tähänkin erään pieni loukkaantuminen kotijoukkueelle. Henri Kanninen luisteli päin Toni Utusta ja Utusen kyynärpää osui suoraan Kannisen päähän. Kanninen keräili hetken jäällä ja tämän jälkeen veti happea vaihtoaitiossa päätään pudistellen.

Kerhokin pääsi erään vielä koittamaan ylivoimaansa, Mikko Kokkosen vetäessä poikittaisella mailalla Antti Pihlströmin selästä laitaan Pelicansin päädyssä 35.37. Mutta eipä jäänyt tästä ylivoimasta oikein mitään käteen, pienoinen gorilla kun istuskelee jo ylivoimakuvion olkapäillä ja erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa 2-1. Toisessa erässä Jasper Patrikainen torjui 12 kertaa, Eetu Laurikaisen selvitessä neljällä torjunnalla.

Kerhon tiivis puolustus kestää

Ei varmastikaan ollut Pikkaraisen ja HPK:n ajatus lähteä pelkästään puolustamaan kolmatta erää, mutta niin lujaa Pelicans päälle tuli ettei muuhun oikein jäänyt mahdollisuutta. Toki erässä oli Kerhollakin paikkansa, mutta erän torjunnat, Jasper Patrikainen yksi ja Eetu Laurikainen 12, kertoo missä päädyssä peliä pelattiin. Ajassa 42.25 sai Petteri Nurmi koukkaamisesta jäähyn ja vieraille annettiin erän ensimmäinen mahdollisuus tulla tasoihin ylivoimalla. Ylivoima pyörikin todella mallikkaasti mutta Laurikaisen johdolla tämä alivoima kestettiin.

Jäähyn jälkeen oli Kerholla muutama paikka tehdä illan kolmas osuma, etenkin kanadalaiskolmikko sai pari pahaa paikkaa aiheutettua Patrikaisen maalille mutta ei ollut Michael Jolyn ruuti tänään kuivaa ja laukaukset nousi yli tai ohi.

Pelimiesten kymppi, eli ottelun viimeinen kymppi olikin sitten jo ihan selvästi Kerholta puolustamista ja johdon varjelua. Pelicans taas painoi hullun lailla päälle. Varsinkin Pelicansin ykkösketju oli hyvässä hurmoksessa ja erittäin vaarallinen koko illan. Osumaa otettiin tässäkin erässä, Pelicansin Aleks Haatanen ajoi Joel Janatuisen ihan pystyyn Kerhon vaihtoaition edessä.

Ajassa 53.25 sai vieraiden Jiri Smejkal koukkaamisesta kakkosen ja nyt jos koskaan, oli Kerholla oivallinen sauma osua ylivoimalla ja ratkaista ottelu. Mutta kun se nyt ei vaan lähde se ylivoima, niin se ei lähde. Kiekko kyllä saatiin alueelle ja kuviokin kuntoon mutta se viimeinen silaus jäi puuttumaan tänäänkin.

Sitten saatiinkin pelätä loppupeli toden teolla, iskeekö Pelicans pelin tasoihin vai kestääkö Kerhon puolustus. Varsinkin, kun ajassa 56.57 komennettiin koukkaamisesta jäähyaitioon Mario Grman. Pelicansin ylivoima oli todella vaarallinen, Aatu Jämsen laukoi kiekon tolppaan ja tästä irtokiekko vielä Lukas Jasekille, mutta Laurikaisen taika säilyi eikä nöyrtynyt alivoima enää toistamiseen tänään. Viimeisellä minuutilla Patrikainen luisteli vaihtoon ja Pelicans haki tasoitusta kuudella viittä vastaan. Laurikaisen maalilla olikin iso hässäkkä, joka loppui ajassa 59.52 Aleksi Laakson iskiessä nyrkillä Philippe Cornetia kasvoihin ja Pelicansin kiri kuivui kasaan. Aloitus siirrettiin luonnollisesti Pelicansin päätyyn ja loput kahdeksan sekuntia ei riittänyt lahtelaisille enää mihinkään joten kolme pistettä jäi Hämeenlinnaan luvuin 2-1!

Urakka jatkuu lauantaina kotona klo 17.00. Silloin vieraaksi saapuu JYP Jyväskylästä, tervetuloa hallille todistamaan voittoputken jatkumista!

Klikkaa tästä lippuostoksille

04.11.2021 21:40

Jaa artikkeli: