ERIEN LOPUT HPK:N TURMANA

HPK:n vierasretki Ilmalaan päättyi pettymykseen. Jokerit korjasi kolme pistettä paremman viimeistelynsä ansiosta lukemin 5-1.

HPK oli ottelun alussa hyvin pelissä mukana ja sai mahdollisuuden avausosuman tekoon viiden minuutin kohdalla, kun Jokereille tuomittiin kaksi peräkkäistä jäähyä ja kerho pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa puolentoista minuutin ajan. HPK:n ylivoima oli kuitenkin mielikuvituksetonta, eikä johto-osumaa nähty.

Mitä pidemmälle avauserä eteni kotijoukkue otti peliä yhä enemmän hallintaansa. Erän lopussa Jokerit pyöritti hyökkäystään HPK-alueella, Valtteri Filppula syötti poikkikentän syötön Erik Karlssonille, jonka terävä rannelaukaus painui verkkkoon Mikko Tolvasen kainalosta. Jokereiden tuoreen NHL-avun avausosuma syntyi, kun avauserää oli pelaamatta enää 46 sekuntia.

JOKERIT ISKEE JÄLLEEN ERÄN LOPUSSA

Toiseen erään Jokerit sai lentävän startin, kun Steve Moses ohjasi Markus Nordlundin siniviivalta lähettämän lepakkokiekon ohi Tolvasen. Toista erää oli ehditty pelaamaan ainoastaan minuutti ja kolme sekuntia.

Ajassa 24.04 HPK pääsi peliin mukaan, kun pitkän hyökkäyksen päätteeksi Otto Paajanen yritti ohittaa Eero Kilpeläisen vanhanaikaisella. Paajasen yrityksen Kilpeläinen vielä torjui mutta jatkokiekon Jokerivahdin patjan alta maaliin lusikoi Tuomas Santavuori. Santavuoren maalin jälkeen HPK:lla oli hyviä tilanteita luoda lisäosumia.

Tasoitusta ei kuitenkaan nähty ja niinpä Jokerit iski. Jokereiden pelatessa ylivoimaa kiekko siirreltiin Ilari Filppulan ja Markus Nordlundin kautta Mosesille, jonka suoraan syötöstä lähteny laukaus yllätti Tolvasen. Maali syntyi ajassa 36.59 ja Jokerien ylivoimaa oli ehditty pelata ainoastaan 11 sekuntia.

Toiseen erään Jokerit iski vielä kerran. Tällä kertaa erää oli jäljellä ainoastaan kuusi sekuntia, kun Henri Heinon puolihuolimaton lonkkalämäri upposi HPK-maaliin. Tällä kertaa kiekko lipsahti Tolvasen selän taakse luvattoman helposti. Näin ottelun kolmanteen erään Jokeri-johdossa 4-1.

KOLMAS ERÄ PELAILUA

Kolmanteen erään HPK vaihtoi maaliin Mika Järvisen ja yritti viritellä loppukiriä saamatta sitä kuitenkaan koskaan kunnolla käyntiin. Ottelun loppuratkaisu nähtiin ajassa 50.03. Jokereiden Matti Lamberg oli jätetty täysin vapaaksi keskustaan ja Lambergin tulinen lämäri painui vastustamattomasti HPK-maalin ylänurkkaan.

Päätöserä oli muutenkin kotijoukkueen hallintaa ja loppulukemat olisivat voineet olla rumemmatkin mutta Järvisen muutaman loistopelastuksen ansioista lopputulos kirjattiin lukemin 5-1.

HPK:n pelit jatkuvat tiistaina kotiottelulla sarjajohtaja JYP:ä vastaan. Muistathan, että tiistain jälkeen numero yhdeksikköä HPK-paidassa saa kantaa enää yksi henkilö. Jyrki Louhen käyttämä numero jäädytetään tuolloin Ritari Areenan kattoon ja juhlallisuudet käydään ennen ottelua, joten saavuthan ajoissa pelipaikoille.