BioRex otteluennakko TPS-HPK 14.10.2020 – Innala

HPK matkustaa TPS:n vieraaksi keskiviikon Liiga-kamppailuun. HPK:n alkukausi on ollut hieman haasteellinen ja joukkue hakeekin täyttä 60 minuutin onnistunutta suoritusta kauden viidennessä ottelussaan. TPS on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta yhteensä kahdeksan pistettä ja vastaavasti HPK yhden. Joukkueiden kultakypärät tottelevat nimiä Petri Kontiola (1+4) ja Josh Kestner (3+3).

HPK:n ykköskentän laidalla viilettävä, ensimmäistä kauttaan varakapteenina toimiva Jere Innala luottaa siihen, että työnteko tuottaa myös toivotun tuloksen.

– Kova peli tulee. Ei olla kovinkaan paljon keskitytty Tepsiin, mutta tiedän, että hyvä joukkue on vastassa. Ennen kaikkea hyvä hyökkäys heillä on. Olemme nälkäisiä tänä iltana, sillä täyttä kuusikymppistä ei ole vielä saatu koneesta irti. Kaikki pitää antaa tänään, että saadaan pisteitä.

Mennyt viikonloppu ei tyydyttänyt varakapteenia. HPK hävisi kotonaan kahdesti, ensin Lukolle 1-5 ja lauantaina Sportille 0-1.

– Viikonloppu on käyty tietysti läpi. Lukkoa vastaan pelasimme hyvin kaksi erää, eritoten eka erä oli meiltä hyvä. Tulos ei kuitenkaan tietenkään tyydyttänyt. Sportia vastaan loimme huippupaikkojakin, mutta pitäs vaan laittaa kiekkoa reppuun. Maalin pelejä, niitä tulee jatkossakin.

Innala viimeisteli koko Liiga-kauden ensimmäisen maalin Pohjantähti Areenassa avausottelussa. Parissa viime ottelussa pistelinkona tunnetulle hyökkääjälle ei ole pisteitä tullut. Laitahyökkääjä ei kuitenkaan myönnä kuuluvansa “apinankantojoukkoihin”.

– Jos on paikkoja, niin kyllähän se joskus lopulta menee välisinkin maaliin, kun jatkaa vaan työntekoa. Yleensä on ollut vähän hitaampi startti maalinteossa, mutta nyt tuli onnistuminen ekaan peliin. Eväät ei kuitenkaan oo syöty, maaliteko jatkuu varmasti.

Neljättä kauttaan HPK:n Liiga-joukkueessa pelaava 22-vuotias Innala hyökkää HPK:n ykkösessä yhdessä Petri Kontiolan ja Markus Nenosen kanssa.

– Tärkein homma on se, että painetaan kovasti hommia. Roolijako on aika selvä, Konna jakelee kiekkoa ja me yritetään sitten hakee vapaita paikkoja maalintekoon. Yritetään saada riistoja kovalla työllä ja sitä kautta hyökkäyspeliä käyntiin. Ehkä Nessu vetää hanakammin kuin minä, varmaan pitäisi olla itsekin vähän röyhkeämpi vetopaikoissa.

Mistä se kuuluisa 60 minuutin paketti sitten syntyy?

– Vaihto kerrallaan eteenpäin, erä kerrallaan eteenpäin. Ei aleta lipsumaan sovituista asioista. Tiedetään, että 40 minuuttia ei riitä ikinä. 60 minuutin kovan työnteon jälkeen pisteitä irtoaa.

Varakapteenin natsat eivät ole muuttaneet Innalan arkea.

– Normi-Ini olen edelleen kuten ennenkin. Olen aina yrittänyt näyttää esimerkkiä kaukalossa ja sen ulkopuolella.

TPS-HPK tänään klo 18.30 CMoressa.  

14.10.2020 14:18

Jaa artikkeli: