Ässät tyly vieras – HPK:n aktiivisuus ei poikinut palkintoa

HPK-Ässät 1-2 (0-1,1-0,0-1)

HPK saapui Lappeenrannan matkaltaan tukku maaleja sekä kolme pistettä rikkaampana. Torstaina Ässiä vastaan se kyllä loi tukun maalipaikkoja, mutta keskiviikkona nähty tehokkuus loisti poissaolollaan.

Kuva: Teemu Hannula

 

Ässät avaa maalihanat

Ottelun ensimmäinen erä oli HPK:lta hyvää ja aktiivista kiekkoa, kun ajattelee, että vierailija Ässät pääsi levänneenä otteluun.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka kuitenkin tuli erässä vierailija Ässille, kun ruotsalainen Joachim Rhodin pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. HPK:n maalissa torjunut Sami Rajaniemi oli kuitenkin mies paikallaan ja nollasi Ässät -hyökkääjän yrityksen.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 16.47, Ässien Emil Erholtz heitti kiekon HPK:n vaihtoaition edustalta kohti maalia ja koko hallin yllätykseksi peliväline löysi tiensä jopa hieman helpohkosti ohi Rajaniemen. Osumaan syötöt merkattiin Jan-Mikael Järviselle ja Aleksi Heimosalmelle.

HPK sai erän lopussa oivan mahdollisuuden tasoittaa, kun se pääsi pyörittämään kahden miehen ylivoimaa lähes täydet kaksi minuuttia. Toisin kuin SaiPaa vastaan, niin HPK:n ylivoima näytti palanneen tutun kaavamaiselle tasolle, sen heikkoudesta kertonee se, että isännät saivat koko ylivoimansa aikana vain yhden laukauksen maalille asti.

Kuva: Teemu Hannula

 

HPK tasoittaa

Kuten ottelun avauserä, niin myös toinen oli tasaista puurtamista, HPK oli aktiivisempi osapuoli, mutta Ässien viisikkopelaaminen oli jämäkkää ja se pysäytti HPK:n hyökkäykset lähes peräjälkeen aina omalle siniviivalleen.

HPK pääsi erän alussa jälleen kokeilemaan ylivoimaansa, kun Jan-Mikael Järvinen sai kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Niklas Rubin Ässien maalilla oli kuitenkin mies paikallaan ja vesitti isäntien vähäiset paikat melko helposti.

Isännät kuitenkin nostivat itsensä erässä tasoihin, kun Ässien puolustus ei saanut kesytettyä Mathias Trettenesin lähettämää purkukiekkoa ja Michael Joly ampaisi läpiajoon. Jolyn viimeisteli upeasti sijoittamalla kiekon upeasti aivan maalin yläkulmaan.

HPK:n tasoituksen jälkeen ote ottelusta siirtyi kuitenkin Ässille, se pystyi luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan ja lähimmäksi maalinteossa pääsi Dominic Turgeon, joka kolisutteli jo maalirautojakin.

HPK sai erässä myös jo illan kolmannen ylivoimansa Markus Phillipsin jouduttua jäähyaitioon. HPK sai sahattua muutaman näyttävän kuvion päätteeksi paikan Arttu Pellille, mutta tämä epäonnistui hieman laukauksessaan.

Kuva: Teemu Hannula

 

Vierailijat ratkaisee

Jääkiekossa on vanha sanonta, joka kuuluu, “kun et itse tee, niin vastustaja tekee”, tämä sanonta piti paikkansa myös tässä ottelussa.

Päätöserää tahkottiin pitkään tasatilanteessa ja HPK:n hallitessa kenttätapahtumia, kuitenkin ajassa 50.08 iski Ässät. Eemil Erholtz toimitti kiekon maalille ja maalin edessä oman kaksinkamppailunsa voittanut Roope Talaja lapioi irtokiekon verkkoon ohi Rajaniemen.

Kun HPK:n takaa-ajo ei ottanut onnistuakseen ja kun Artturi Toivola otti aivan erän lopussa rangaistuksen huitomisesta, niin vesitti tämä viimeistään isäntien haaveet pisteistä.

 

Lehdistötilaisuus HPK-Ässät 8.12.2022

 

HPK jatkaa pistejahtiaan lauantaina, kun se isännöi Rauman Lukkoa. Ottelu on HPK:n 93v juhlaottelu. 

Kaikki liput tuohon otteluun maksavat 9,30€ täyteen tulevan vuosiluvun kunniaksi. Liput ovat myynnissä Lippu.fissä

Ennen ottelun alkua Hämeenlinnan Pallokerhon Hall of Fame saa neljä uutta jäsentä. Seremoniat juuri ennen ottelun alkua.

Huomioithan seuraavat asiat kampanjassa:
– Tarjoushinta ei koske klubi- tai aitiolippuja, eikä C4-katsomoa.
– Tarjoushinta 9,30€ voimassa ennakkoon, lippuluukulla +2,50 palvelumaksu.
– K18-merkintä E-katsomoihin on voimassa, vaikka lippu on tarjoushintainen.
– Normaalisti alle 9,30 euroa maksavat liput säilyvät ennallaan.
– Kampanja on voimassa 5.12.2022 – 10.12.2022 niin kauan kuin lippuja riittää.
– Tarjousta ei voi yhdistää muihin alennuksiin

08.12.2022 22:29

Jaa artikkeli: