A-Nuoret nappasivat ensimmäisen finaalivoiton! Mestaruus katkolla Kerholle lauantaina Porissa!

HPK voitti Ässät A-nuorten ensimmäisessä finaalissa lukemin 4-3 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 1-0). Kotijoukkueen sankari oli voittomaalin toisessa jatkoerässä iskenyt Harri Kainulainen.

Loistava startti

HPK sai otteluun hyvän alun, kun kiekko löysi tiensä Ässien maalilla pelanneen Kasperi Kotkaniemen selän taakse vain 41 sekunnin jälkeen. Eemeli Jeskanen laukoi pienestä kulmasta ja kiekko pomppi maalilla päivystäneelle Niilo-Kustaa Määtälle (1+0), jolla oli helppo työ siirtää kotijoukkue johtoon.

Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Ässät pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta tasoituksen sijaan lähempänä maalintekoa oli HPK. Kahdesta ylivoimahyökkäyksestä ei kuitenkaan syntynyt tulosta.

Erän puolivälin jälkeen HPK sai luotua pitkään painetta Ässien päätyyn ja ajassa 13.08 nähtiin illan toinen maali. Jere Innala (1+0) pelasi oman tilanteensa loppuun asti ja laukoi kiekon b-pisteiden välistä maaliin. Enempää maaleja ei avauserässä nähty ja näin ollen tauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Ässät nousi tasoihin

Ajassa 27.46 Niko Lahtinen (1+0) iski oman riparinsa sisään ja HPK siirtyi jo turvallisen tuntuiseen kolmen maalin johtoon ylivoimalla. Maali kuitenkin herätti Ässät ja kavennusmaali syntyi vain pari minuuttia HPK:n maalin jälkeen.

Hieman toisen erän puolivälin jälkeen Ässien Terry And (0+1) antoi laidasta loistavan syötön takatolpalle nousseelle Tommi Laaksolle (1+0), joka toi vierailijat jo maalin päähän. Toinen erä oli pelillisesti hieman Ässien hallintaa, mutta tasoitusmaalia saatiin kuitenkin odotella pitkälle kolmanteen erään.

HPK pääsi pelaamaan ylivoimaa kun kolmatta erää oli pelattu kuusi minuuttia. Lahtisella oli loistava paikka iskeä illan toinen osuma, mutta Kotkaniemi piti Ässät pelissä mukana loistavalla patjatorjunnalla. Jäähyn jälkeen Ässät sai luotua kovan hässäkän HPK-vahti Ukko-Pekka Luukkosen maalille ja lopulta tasoitus syntyi videotarkistuksen jälkeen jäähyltä vapautuneen Erik Embrichin (1+0) toimesta.

Pitkän kaavan kautta

Varsinaisen peliajan päätyttyä tasan ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoeristä. Ensimmäinen jatkoerä alkoi HPK:n painostuksella, mutta Ässät kesti vahvan alun ja pikkuhiljaa ote siirtyi vieraille. Ässät pääsi hakemaan ratkaisua ylivoimalla ajassa 69.29, mutta jälleen lähimpänä maalia oli HPK. Niclas Almari (0+3) laittoi purkukiekon kohti Kotkaniemeä, joka sylki kiekon eteensä. Ensimmäisenä paikalla oli Jere Innala, joka ujutti kiekon puikoista, mutta tolppaa lähemmäksi maalia ei päästy.

Ratkaisu nähtiin toisessa jatkoerässä ajassa. Vaatimattoman peliajan (46:50) kellottanut Almari antoi maagisen avauksen Harri Kainulaiselle (1+1), joka iski ottelulle ratkaisun.

Toinen voitto tarvitaan

HPK:n A-Nuoret tarvitsevat siis enää yhden voiton Suomen mestaruuteen. Ensimmäinen mahdollisuus siihen tarjoutuu Porissa lauantaina klo 17.00. Jos et siis ole matkalla Jyväskylään, kurvaa Poriin!

Mikäli HPK ei voita lauantaina, pelataan ratkaiseva kolmas osaottelu Ritari-areenassa sunnuntaina klo 16.00.

30.03.2017 22:50