Pelkkä hallinta ei riittänyt

HPK-Pelicans 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

HPK ja Pelicans avasivat liigakauden Hämeenlinnassa. HPK hallitsi kenttätapahtumia mutta lahtelaiset olivat tehokkaampia maalipaikoissa ja korjasi lopulta kolme sarjapistettä. HPK:n maalissa liigadebyytin tehnyt Juuse Saros pelasi kelpo ottelun.

HPK lähti otteluun selvästi vieraitaan valmiimpana ja otti kiekollisen hallinnan heti itselleen. Pelicans-puolustus piti alussa kuitenkin huolen siitä, että Kerho ei päässyt aivan maagisille maalintekopaikoille. Ottelun avauserä ehti vanhentua minuutin ja 39 sekuntia yli puolenvälin, kun vihdoin kotiyleisö sai huutaa maalin merkiksi. Tuomas Santavuori jatkoi Juha Kiilholman laukoman irtokiekon lahtelaisten maaliin ja siirsi HPK:n 1-0 johtoon. Toisen syöttöpisteen kauden avausmaaliin ansaitsi Juuso Vainio.

HPK jatkoi hyökkäyksien vyöryttämistä Pelicans-alueelle, pitäen valkopaitojen hyökkäykset vähissä. Komeimman esimerkin vieraiden hyökkäyksen pysäyttämisestä esitti Kerho-pakki Craig Schira, jonka avojäätaklauksen Jesse Niinimäki varmasti muistaa vielä pitkään.

HPK pääsi avauserässä vielä kertaalleen ylivoimallekin mutta Robert Leinon ylärimalaukausta lähemmäksi maalia ei päästy. Paljon HPK:n hallinnasta ensimmäisessä erässä kertoo se, että Juuse Saros torjui ensimmäisen laukauksen erän puolivälissä ja yhteensäkin torjuntoja kertyi vain kolme.

Kerho hallitsee Pelicans rankaisee

Toinen erä alkoi HPK:n jäähyllä kuudesta kenttäpelaajasta, kun vain 30 sekuntia oli pelattu. Pelicans-nestori Jan Latvala näytti, että rannelaukaus on edelleenkin kunnossa ja räpäytti kovan laakin HPK-maalin ylänurkkaan tasoittaen tilanteen 1-1:een.

Latvalan maalin jälkeen ottelu jatkoi Kerhon hallinnassa. Kun HPK:lle ei maalinteko maistunut, iski vierasjoukkue vastahyökkäyksestä. Kiekko pelattiin Timo Pärssiselle, joka nosti Saroksen patjan yli “pussinokat” johtoon.

Toisen erän loppulla Tuomas Vänttinen sai kiekon kipeännäköisesti käteensä Henri Laurilan laukauksesta. Vänttinen poistui irvistellen kaukalosta, eikä miestä nähty enää kentällä.

– Varmaan mäellä täytyy lähteä käymään, tyytyi päävalmentaja Kai Rautio kommentoimaan Vänttisen tilannetta ja viittasi “vänän” joutuvan sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Vaisu takaa-ajo

Kolmannen erän etsikkoajan ja mahdollisuuden todelliseen takaa-ajoon HPK sai ajassa 43.42, kun kaksi Pelicans-pelaajaa tuomittiin samaan aikaan jäähyaitioon. Kerho liikutteli kiekkoa lahtelaisten alueella mutta todelliset ratkaisupaikat olivat harvassa. Ylivoimankaan jälkeen Kerho ei saanut kunnon ryntäystä päälle kohti Pelicans maalia, ja kun Saroskin saatiin otettua pois maaliltaan vain 20 sekuntia ennen päätössummeria, korjasi Pelicans täyden pistepotin.

– Taistelupisteet! Kerho oli parempi ekassa erässä mutta pystyttiin pitämään peli 1-0:ssa, se juna olisi voinut mennä jo avaus erässäkin. Arvokkaat pisteet ehdottomasti. Hullu taistelu ja Myllyniemi maalissa, summasi Pelicans-valmentaja Hannu Aravirta voiton ratkettua.

– Lähdettiin hyvin valmistautuneena peliin. Pelicans puolusti hyvin ja pystyi parantamaan toiseen erään. Kovasti yritettiin takaa-ajoa saada aikaan mutta oltiin hermostuneita. Hermostuneisuus näkyi etenkin kolmannen erän 5-3 -ylivoimalla. Ei tämä kuitenkaan mikään huono peli meiltä ollut, HPK:n Kai Rautio päätti.

HPK:n pelit jatkuvat jo huomenna, kun joukkue matkaa Tampereelle ja kohtaa Ilveksen, joka tänään otti niskalenkin paikallisvastustajaan Tapparasta.